wydłużenie terminu a wezwania do uzupełnienia?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
nowy świerzak
Stażysta
Zajmuję się: praktykant
Kontakt:

wydłużenie terminu a wezwania do uzupełnienia?

Post autor: nowy świerzak »

mam pytanie do mądrych głów
zostało mi kilkanaście wniosków sierpniowych jeszcze nierozpatrzonych, są powysyłane wezwania do uzupełnienia braków, wyjaśnień. Czy teraz mam tym osobom wysyłać wydłużenie terminu? Czy traktuję ten wniosek jako niekompletny i liczy mi się termin wydania decyzji od momentu skompletowania? 30 dni?
Jak to powinno być prawidłowo?
nowy świerzak
Stażysta
Zajmuję się: praktykant
Kontakt:

Re: wydłużenie terminu a wezwania do uzupełnienia?

Post autor: nowy świerzak »

no nikt nic

to jeszcze się dopytam o jedno:
co robicie jak było wezwanie, nikt się niestety nie zjawił, pouczenie o pozostawieniu bez rozpatrzenia było?
Piszecie jakieś postanowienie o nierozpatrzeniu wniosku? Jakieś pismo zawiadamiające o tym?
onaona
Stażysta
Zajmuję się: sr,sw
Kontakt:

Post autor: onaona »

pismo o pozostawieniu bez rozpatrzenia
aurelia83
Stażysta
Zajmuję się: 500+
Kontakt:

Post autor: aurelia83 »

Ja myślałam też robić przedłużenie ale znajomy ośrodek był na szkoleniu i tam mówiono że normalne wezwanie do uzupelnienia braków 14 dni
Awatar użytkownika
Czyscioszka
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, Czyste Powietrze
Kontakt:

Post autor: Czyscioszka »

Podbijam pytanie. Wniosek niekompletny złożony pod koniec sierpnia. Zrobiłam wezwanie z początkiem października. Kobieta nie odebrała wezwania( podwójnie awizowane) wróciło 25 października do mnie. I co dalej??? ( zrobiłam niby przedłużenie terminu ale nie do końca jestem przekonana czy tak być powinno) Poproszę o podpowiedź.
ODPOWIEDZ