Pole-uwaga-dochód ale... - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sty 2017, 12:06

Wnioskodawca przy składaniu wniosku o DM przedstawił zaświadczenie z Gminy o polu, tj hektar przeliczeniowy 1,56 ha, Ja oczywiście uparłam się aby wliczyć dochód z tego pola do dochodu o DM.-ale wnioskodawca napisła oświadczenie ze pole leży obłogiem i nic z tego niema:) wliczać czy nie??? ja twierdze ze tak :) a wy??
Aga2G

Napisano: 23 sty 2017, 12:43

Wliczać.
PPP

Napisano: 23 sty 2017, 13:29

Wliczać, cóż, takie życie. Zresztą dochód z gospodarstwa to kwota imaginowana, abstrakcyjna... jednemu zawyży dochód rzeczywisty, innemu zaniży, no, nieważne. :)
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 23 sty 2017, 22:38

Jak najbardziej, wliczyć. Nie ma poważnych argumentów przeciwnych. Popatrzmy tylko krytycznie na to co jest.
Aga2G pisze: pole leży obłogiem i nic z tego niema:)
Czy jest dowód, że nie ma? Czy przekonanie jednej strony może stanowić dowód??? Zaś leżenie odłogiem też nie powinno przekonać, bo dlaczego jakieś pole leży odłogiem i nie przynosi dochodu? Czy może po to, by czasem jakiś leń lub chytrus miał podstawę żebrać pomocy u innych czyli w gminie? :shock:
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 9:41

PCW pisze:Zaś leżenie odłogiem też nie powinno przekonać, bo dlaczego jakieś pole leży odłogiem i nie przynosi dochodu? Czy może po to, by czasem jakiś leń lub chytrus miał podstawę żebrać pomocy u innych czyli w gminie? :shock:
Świetna uwaga. No cóż, mnóstwo ludzi chce pieniędzy, nie pracy i jedzenia, które sami mieliby produkować. ;) A przecież obsianie czy obsadzenie 1,5 hap przyczyniłoby się do wielkich oszczędności na żywności albo do zysków... Cóż, nasze państwo jest socjalne. Płaci leniom, gnębi pracujących.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x