zadłużenia... - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 sty 2017, 13:41

mam problem. Pani złozyła wniosek a okazało się, ze ma ogromne zadłużenie w opłacaniu czynszu, rachunków za wode, smieci i ścieki. Czy w takiej sytuacji nalezy sie dodatek mieszkaniowy? Nic w ustawie nie ma o zadłużeniach :(
dodmiesz//

Napisano: 25 sty 2017, 13:51

Skoro nie ma nic to w czym problem? ;) Znaczy, że Cię to ma nie obchodzić. Chyba, że "nowe" zadłużenie powstanie w trakcie przyznanego dodatku...
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2017, 9:09

ok rozumiem. A mam jeszcze jedno pytanie. Za czynsz i opłaty za wode, smieci itp miesiecznie wynosi 249 zł. Po rozpatrzeniu wniosku dodatek mieszkaniowy został przyznany w wysokości 180 zł. róznica miedzy faktycznymi wydatkami a przyznanym dodatekiem to 69 zł które trzeba dopłacić. Czy w związku z tym jesli ta osoba w ciagu 2 miesiecy nie ureguluje tej roznicy za mieszkanie to decyzja wygasa zgodnie z art 7 ust. 11?
dodomiesz

Napisano: 27 sty 2017, 9:21

dodomiesz pisze:Czy w związku z tym jesli ta osoba w ciagu 2 miesiecy nie ureguluje tej roznicy za mieszkanie to decyzja wygasa zgodnie z art 7 ust. 11?
Oj... nie aż tak drastycznie. Po dwóch miesiącach dopiero możesz wstrzymać dodatek - wówczas wnioskodawca ma 3 miesiące na uregulowanie. Dopiero gdy w ciągu tych 3 miesięcy nie ureguluje to decyzja sobie wygasa. ;) A jeżeli ureguluje pod koniec trzeciego miesiąca - wszystko wraca do "normy" i wypłacasz osobie zaległe 3 dodatki.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2017, 9:33

wielkie dzieki za oswiecenie mojego umysłu :D
dodomiesz

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x