POLECENIA KSIĘGOWANIA NUMERACJA

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

POLECENIA KSIĘGOWANIA NUMERACJA

Post autor: gumi »

WITAM! czy numerujecie PK, które wystawiacie? bo ja do tej pory nie numerowałam, ale teraz się zastanawiam. mamy instrukcję kancelaryjną i nie wiem, czy obowiązuje ta numeracja OPS.312... też przy wystawianiu dowodów księgowych? bo jak tak, to chyba oszaleję.
Zosia1

Re: POLECENIA KSIĘGOWANIA NUMERACJA

Post autor: Zosia1 »

Numeruję i osobny segregator
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

a inni?
gumi
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

A BILANS OTWARCIA księgujecie dowodem PK?
AKM

Post autor: AKM »

Nie numeruję . U mnie występuje numeracja WB dot. wyciągów bankowych, RK raportów kasowych i MŁ dotycząca faktur, rachunków, not i poleceń księgowania . BO otwieram "ręcznie" na PK i ten dokument jest pierwszym dokumentem w segregatorze MŁ bez nadanego numeru księgowego ( dla mnie jest to zerówka) . Można ten dokument wydrukować dwukrotnie z tym , że w roku poprzednim będzie to BZ bez numeru jako ostatni w segregatorze a w roku następnym jako BO.
Nie wiem czy nie namieszałam. Dla mnie jest to dobre rozwiązanie.
Miłka

Post autor: Miłka »

ja mam numerację WB (jeden segregator) i PK (drugi segregator). wszystkie faktury, rachunki, listy wypłat oraz polecenia księgowania numeruję PK-1 itd. jest tak robione od wieków. nie mam instrukcji kancelaryjnej.
ania 59

Post autor: ania 59 »

A ja mam jeden segregator na wszystko nr wyciągu kolejno nr PK kolejno i faktura taki numer jaki ma. natomiast w programie nadaje numer ksiegowy kolejny bez wzgledu co to jest i wpinam w segregator narastajaco
maja3333

Post autor: maja3333 »

Jak Ania. Kontrola nie kwestionuje tego.
Saren

Post autor: Saren »

ja też jak Ania
agaa35

Post autor: agaa35 »

Równiez jeden segregator. Nie numeruje PK
ODPOWIEDZ