pomoc
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
pomoc
witam. mam pytanie jakbyście postąpili. dostałam anionem na maila ze Pani pobierająca dodatek mieszkaniowy, podobno od kilku lat pracuje za granicą przyjeżdża i składa wnioski o ŚR, ŚW i dodatek mieszkaniowy. Co w takiej sytuacji zrobić? Wezwanie do wyjaśnienia ? jeśli przyjdzie i powie ze nie pracuje to jak ? przecież jej nie zmuszę do przyznania się? na podstawie anonimu. Miał ktoś taką sytuacje?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: pomoc
jeżeli anonim...to ja bym wzięła pod uwagę przy kolejnym składaniu wniosku...albo teraz dane pozbierac co i jak...bo ogólnie mało możesz...może przecież wyjeżdżać...a jeśli pracuje na czarno...nic nie udowodnisz...zrobisz wywiad przy kolejnym wniosku i tyle...gdyby anonim...nie był anonimem wówczas trzeba coś już zrobić...bo masz do tego podstawęGosia1979 pisze: 15 cze 2022, 11:19 witam. mam pytanie jakbyście postąpili. dostałam anionem na maila ze Pani pobierająca dodatek mieszkaniowy, podobno od kilku lat pracuje za granicą przyjeżdża i składa wnioski o ŚR, ŚW i dodatek mieszkaniowy. Co w takiej sytuacji zrobić? Wezwanie do wyjaśnienia ? jeśli przyjdzie i powie ze nie pracuje to jak ? przecież jej nie zmuszę do przyznania się? na podstawie anonimu. Miał ktoś taką sytuacje?
-
- Referent
- Kontakt:
tez mi się tak wydaje. ale św.rodz chcą ja wzywać itd. faktem jest ze były dołączone zdjęcia gdzie niby jest pokazane że może i gdzieś pracuje, ale czy ja mogę stwierdzić z jakich lat te zdjęcia są.:-) pisze: 15 cze 2022, 11:25jeżeli anonim...to ja bym wzięła pod uwagę przy kolejnym składaniu wniosku...albo teraz dane pozbierac co i jak...bo ogólnie mało możesz...może przecież wyjeżdżać...a jeśli pracuje na czarno...nic nie udowodnisz...zrobisz wywiad przy kolejnym wniosku i tyle...gdyby anonim...nie był anonimem wówczas trzeba coś już zrobić...bo masz do tego podstawęGosia1979 pisze: 15 cze 2022, 11:19 witam. mam pytanie jakbyście postąpili. dostałam anionem na maila ze Pani pobierająca dodatek mieszkaniowy, podobno od kilku lat pracuje za granicą przyjeżdża i składa wnioski o ŚR, ŚW i dodatek mieszkaniowy. Co w takiej sytuacji zrobić? Wezwanie do wyjaśnienia ? jeśli przyjdzie i powie ze nie pracuje to jak ? przecież jej nie zmuszę do przyznania się? na podstawie anonimu. Miał ktoś taką sytuacje?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
oj...ja bym w to nie brnęła...ostatnio też donosili uprzejmie...ze pani ma dodatek, ze pracownicy nic nie weryfikują a okazało się, że nie było przyznanego żadnego dodatku
a pismo było podpisane
Moze poczekaj na to...jak w Mopsie ogarną temat...moze pracuje...moze nie...ciekawe czy umowa jest...pewnie nie ma...inaczej by kobietka pobierając tyle swiadczen nie byłaby taka "glupia" by nie zglosic ze pracuje
choc roznie to moze byc 

-
- Referent
- Kontakt:
:-) pisze: 15 cze 2022, 13:12 oj...ja bym w to nie brnęła...ostatnio też donosili uprzejmie...ze pani ma dodatek, ze pracownicy nic nie weryfikują a okazało się, że nie było przyznanego żadnego dodatkua pismo było podpisane
Moze poczekaj na to...jak w Mopsie ogarną temat...moze pracuje...moze nie...ciekawe czy umowa jest...pewnie nie ma...inaczej by kobietka pobierając tyle swiadczen nie byłaby taka "glupia" by nie zglosic ze pracuje
choc roznie to moze byc
[/qu
Sprawa ma sie tak, że ŚR wezwały te Pania do wyjaśnienia. Co w takiej sytuacji z dodatkami.tez mam wezwać do wyjaśnienia , wstrzymać dodatek? nie miałam takiej sytuacji wiec powiem szczerze nie wiem co robić
Oprócz pomoc - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
zmiany dm
Proszę o pomoc
sprawa wróciła z sko do ponownego
Dochód z działalności gospodarczej
Gospodarstwo rolne
emerytura
dziecko w Mlodzieżowym Ośrodku Socjoterapii
40 zł dla UKR - czy liczyć do dochodu
Wniosek - pytanie o szkołę
inf. od zarządcy a pomoc społeczna
Dodatek mieszkaniowy