pomoc dla brata - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 12 sty 2015, 22:26

czy jeżeli mój brat jest niepełnosprawny (znaczny stopień), mieszka sam w sąsiedniej gminie to czy mogę się ubiegać o jakieś świadczenie? Ja nie pracuję, jestem na utrzymaniu męża.
[email protected]

Napisano: 12 sty 2015, 23:50

Możesz tylko zamelduj się u brata.Moja niepełnosprawna babcia mieszka pod Poznaniem a ja w Hamburgu.Przyjeżdżam do niej raz w miesiącu na trzy dni podjeść sobie pysznych obiadków.Następnie wracam do pracy w Niemczech,a specjalny zasiłek opiekuńczy wpływa mi na konto.Czasami babcię odwiedza również ciocia ,żeby trochę jej posprzątać i poplotkować.Ja jej za to odpalam 150zł na miesiąc.I tak się kręci interes.
Cwaniak

Napisano: 13 sty 2015, 16:44

Cwaniak pisze:Możesz tylko zamelduj się u brata.Moja niepełnosprawna babcia mieszka pod Poznaniem a ja w Hamburgu.Przyjeżdżam do niej raz w miesiącu na trzy dni podjeść sobie pysznych obiadków.Następnie wracam do pracy w Niemczech,a specjalny zasiłek opiekuńczy wpływa mi na konto.Czasami babcię odwiedza również ciocia ,żeby trochę jej posprzątać i poplotkować.Ja jej za to odpalam 150zł na miesiąc.I tak się kręci interes.
Dobre rady dajesz ,,Cwaniak".Na pewno skorzystam.Podziel się jeszcze jakimiś pomysłami jak naciągać Gopsy.
Edwin

Napisano: 14 sty 2015, 21:30

ale odpowiedzi, naprawdę to forum upada
nowamala

Napisano: 15 sty 2015, 11:25

Złe odpowiedzi?Bardzo dobre,z życia wzięte.Jak dają zasiłki za frajer,bez sprawowania opieki to trzeba brać.Nadal będziesz mieszkać w jednej gminie ,babcia w drugiej zajrzysz do niej od święta za 520zł i elegancko.
€$€$€$

Napisano: 15 sty 2015, 11:34

Przepraszam za pomyłkę to chodziło o brata,ale wszystko jedno.Cały system jest tak kulawy, że trzeba ciągnąć ile się da nie oglądając na innych.
$€$€$€

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x