pomocy !!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 13 gru 2013, 9:53

Od długiego czasu dostaje zwroty listow, której wysyłam do jednego z dłużników. Są one awizowane podwójnie i zwrot. Na ostatnim liście nie mogłam rozczytać pisma listonosza i napisałam do komornika o ustalenie adresu. Potem sie okazalo ze \"adresata nie zastano\" więc nie powinnam pisac do komornika. Ale poszło... Czy moge to jakos odkrecic? Czy mogę dalej wysylac na jego adres, póki nie mam odpowiedzi od komornika??
Pomocy:(
~ja

Napisano: 13 gru 2013, 9:59

możesz
~Elmer

Napisano: 13 gru 2013, 10:03

Dziękuję!
A komornik do tego nie dojdzie, że nie powinnam wysyłać o ustalenie adresu ?
~ja

Napisano: 13 gru 2013, 10:16

powinien ci odpowiedzieć podając jego adres jak go zna.
Mam inny problem może ktoś pomoże. Klientka złożyła wniosek o FA na jedno dziecko z kompletem dokumentów dnia 29 listopada 2013r. dnia 12-12-2013r zadzwoniła do minie że dostała od komornika alimenty. Ja zadzwoniłam do komornika z pytaniem czy jest jeszcze zadłużenie bo chcę wydać decyzję o przyznanie świadczeń z FA, o on mi odpowiedział że na chwile obecną egzekucja jest skuteczna i pisze mi nowe zaświadczenie. Co mam zrobić z wnioskiem jeszcze nie wydałam decyzji? dziękuję za każdą odpowiedź.
~kos

Napisano: 13 gru 2013, 10:16

powinien ci odpowiedzieć podając jego adres jak go zna.
Mam inny problem może ktoś pomoże. Klientka złożyła wniosek o FA na jedno dziecko z kompletem dokumentów dnia 29 listopada 2013r. dnia 12-12-2013r zadzwoniła do minie że dostała od komornika alimenty. Ja zadzwoniłam do komornika z pytaniem czy jest jeszcze zadłużenie bo chcę wydać decyzję o przyznanie świadczeń z FA, o on mi odpowiedział że na chwile obecną egzekucja jest skuteczna i pisze mi nowe zaświadczenie. Co mam zrobić z wnioskiem jeszcze nie wydałam decyzji? dziękuję za każdą odpowiedź.
~kos

Napisano: 13 gru 2013, 10:24

jak dopstaniesz zaświadczenie o skuteczności to daj odmowę
~behemot

Napisano: 13 gru 2013, 10:25

dziękuje
~kos

Napisano: 13 gru 2013, 10:41

tylko, że ja mu muszę zrobić wszczęcie za uchylającego się. mogę?
~ja

Napisano: 13 gru 2013, 10:47

i muszę napisac do komornika o zaswiadczenie o wpatach za ostatnie 6 miesięcy.
Na pewno mogę to zrobić jak miesiąc wcześniej pisałam o ustalenie adresu ?
~ja

Napisano: 13 gru 2013, 11:43

doradzi ktos?
~ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x