POMOCY - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 26 sty 2016, 11:20

Witam! Jestem nowa w dodatkach- dostałam prezent na nowy rok:/ Czy ktoś z Was pracuje na Cheopsie? Do tej pory dodatki robione były ręcznie i pracownik, który się nimi zajmował należny dodatek dzielił w ten sposób, że jeśli ktoś płacił do UG czynsz z tytułu najmu mieszkania- na konto zarządcy przelewał równowartość czynszu, a resztę wypłacał wnioskodawcy. Teraz ja próbuję to ogarnąć i wprowadzam wnioski do Cheopsa. Za nic w świecie nie chce mi podzielić dodatku w ten sam sposób co tamta osoba robiła. Czy jest jakaś reguła podziału dodatku?
nowa1234

Napisano: 26 sty 2016, 13:20

I nigdy tak nie podzieli na konto zarządcy dodatek - a jedynie ryczałt może iść na konto wnioskodawcy
qwert1

Napisano: 26 sty 2016, 14:57

Dziękuję za odpowiedź. Też tak myślałam. Z tym, że problem polega na tym, że poprzedniczka nie wyliczała ryczałtu zgodnie z rozporządzeniem tylko robiła tak jak jej było wygodnie i tera będę musiała wydać decyzje zmieniające :( Ale nic to . Jakos dam radę. Jeszcze raz dzięki za odp. Pozdrawiam
nowa1234

Napisano: 26 sty 2016, 21:01

Ależ. Żadne zmieniające, darujcie sobie (chyba że ktoś przymusza i nijak nie da się wybronić).
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x