NIEOPŁACONY CZYNSZ - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 sty 2016, 10:23

Witam, mam dylemat, . A mianowicie czy osoba która pierwszy raz się stara o dodatek mieszkaniowy musi mieć uregulowany czynsz? chociaż myślę że osoba z zaległością może starać się o DM.
gopi11
Stażysta
Od: 25 sty 2016, 9:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2016, 11:54

Nie, nie musi tylko jak będzie miała przyznany dodatek to musi dopłacać swoją część
zek1

Napisano: 25 sty 2016, 12:01

zek1 pisze:Nie, nie musi tylko jak będzie miała przyznany dodatek to musi dopłacać swoją część
Dzięki za odp. A od wnioskodawcy mogę rządać w postaci oświadczenia, aby ryczałt na opał był wypłacony na konto zarządcy(jest to mienie gminy i wiem że ma zaległość ok 1500 zł)
gopi11
Stażysta
Od: 25 sty 2016, 9:12
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2016, 12:12

Tak
zek1

Napisano: 25 sty 2016, 15:12

Żądać nie możesz. U nas wnioskodawcą dajemy do wniosku oświadczenie o przekazywaniu dodatku mieszkaniowego razem z ryczałtem na konto zarządcy, może to podpisać ale nie musi. Możesz mu delikatnie zasugerować, że dla niego będzie wygodniej by całość szła do zarządcy, fakt ten musisz także zaznaczyć w decyzji przyznającej dodatek.
BlackMolly

Napisano: 26 sty 2016, 10:08

przed samym uzasadnieniem mamy takie zdanie
Zgodnie z dyspozycją wnioskodawcy kwota zł...( wpisujesz kwotę) ryczałtu BĘDZIE/ NIE BĘDZIE przekazywana na konto zarządcy lokalu.( skreślasz odpowiednio)

taki mamy wzór dla wnioskodawcy

w prawym rogu miejscowość i data
w lewym numer decyzji

Wnioskuję o przekazywanie kwoty ryczałtu w wysokości zł ...... na konto ........ i jednocześnie przyjmuję do wiadomości, że nie będę odbierał(a) ryczałtu w kasie urzędu

..................................
w prawym rogu podpis imię i nazwisko wnioskodawcy
zek1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x