POMOCY !!!!! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 sie 2016, 11:51

Proszę o pomoc,
1. Pani składa wniosek w kwietniu tylko na 2 dziecko, które ma z kochankiem, w składzie rodziny jeszcze obecny mąż ona i 2 dzieci ( 1 dziecko z mężem). Mąż przebywa za granicą więc dokumenty wysłaliśmy do ROPS. Końcem czerwca ROPS odesłał do pani pismo, że ma złożyć również na 1 dziecko. Pani w dniu 4.07.2016r. dostarczyła nam swoje zarobki i jednocześnie oświadczyła, że nie ma kontaktu z męże, ponownie wysłaliśmy uzupełnioną dokumentacje do ROPS dzisiaj tj. 08.08.2016r. dostaliśmy pismo z ROPS iż nie ma mozliwości ustalenie czy zachodzi koordynacja i my jako Ośordek mamy rozpatrzyć wniosek. Po czy Pani w dniu dzisiejszym dostarczyła wyrok sądowy o rozwodzie z dnia 11.07.2016r.
I tutaj mam problem od 19.04.2016 wniosek na drugie dziecko które ma z kochankiem od 04.07.2016 uzupełnienie domunetnów do ROPS na pierwsze dziecko Które ma z ( w tej już chwili byłym mężem)
Od kiedy mam przyznać na 1 i 2 dziecko jaki skład rodziny ?
Zdzicha

Napisano: 09 sie 2016, 8:44

no co nikt nie wie jak tą sytuację rodzinną rozwiązać ? :D
Zdicha

Napisano: 09 sie 2016, 9:11

Ja bym przyznała na dwójkę dzieci od 1.04.2016r.( sprawa była w toku , gdy składała na drugie dziecko) Skład rodziny były mąż , żona i dwójka dzieci , natomiast od dnia 11.07.2016r.- zmiana sytuacji – nowy wniosek – nowa sytuacja ( skład rodziny kochanek , żona i dwójka dzieci -dochód kochanka , alimenty na jedno dziecko od byłego męża) nie wiem czy dobrze podpowiedziałam ale tak chyba postąpiłabym.
zuzia12345

Napisano: 09 sie 2016, 14:15

Tylko Pani upiera mi się, że kochanek raz u niej jest raz go nie tzn. tydzień mieszka z panią na kolejny jedzie do rodziców i tak w kółko. I nie chce w ogóle przedstawić dochodów kochanka.
Zdzicha

Napisano: 09 sie 2016, 14:20

" ROPS odesłał do pani pismo, że ma złożyć również na 1 dziecko"
Rops ma poczucie humoru.

Do orzeczenia prawomocnego rozwodu w składzie rodziny jest mąż i jego dochody. Od prawomocnego wyroku Strona albo dopisuje konkubenta/kochanka, albo oświadcza,że z nim nie wychowuje dziecka. Jak tak oświadczy to proponowałbym wywiad
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 sie 2016, 14:59

podpowiedz mi jeszcze proszę, wprowadzam wniosek na dziecko bez dochodu ( które ma z kochankiem) i decyzja przyznająca, potem wniosek ze zmianą sytuacji życiowej na 1 dziecko z dochodami męża. A poźniej co? Uchylam decyzje przyznające i wprowadzam nowy wniosek w składzie rodziny Pani ( 2 dzieci + kochanek lub bez). Bo nie do końca nie wiem jak to rozgryźć :(
Zdzicha

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x