no właśnie jak przy braku w zasadzie jakichkolwiek danych można wyliczyć przewidywaną liczbę klientów i jeszcze przedstawić kalkulacje do tego i uzasadnienie...
Jedyne co mi przychodzi do głowy to odpisać że chyba se jaja robią z żądaniem uzasadnienia i kalkulacji...
Tak było też w poprzednich świadczeniach, za mało przewidzieliście świadczeń?
Jeśli tak to stąd ten ból, napisz w uzasadnieniu, że przewidywane było za małe choćby dlatego, że wzorując się na ZR okazało się, że wiele rodzin z 2ką i więcej dzieci nie korzystało z ZR i OPS nie miał o nich żadnych danych.
Masło maślane ale coś w ten deseń trzeba kombinować
Początkująca?
No a co robicie z sierpniem jeżeli jeszcze nie mieliście go wypłaconego bo u nas płacimy po 25 to w tym wykonaniu wydatków jego nie umieszczę bo to jeszcze nie wypłacone ale sierpnia znowu nie ma uwzględnionego w przewidywanym wykonaniu i co zrobić z sierpniem??? w uwagach to opisać może
Początkująca nie jestem i wychodzi mi mniej więcej tyle co zgadywałam przed wejściem programu tyle że plan dostałam ok 80% tego co było przewidywane bez sensownych danych.
Teraz znowu brak sensownych danych z tym, że zbliża się koniec roku i nie chcę wylądować z ręką w nocniku bez kasy lub z jej nadmiarem.
Bo zawsze wychodzimy na zero i nie chcę zamnieszania jak zabraknie lub zostanie kasa.
No a u mnie nie ma sierpnia w "Przewidywane wykonanie" tylko jest ujęty w "wykonanie wydatków" a on wykonany jeszcze nie jest będzie pod koniec sierpnia więc jak to ująć?
My pytaliśmy o sierpień i powiedzieli nam, że mamy je ująć w wykonanych wydatkach (IV-VIII), doliczyć także Rops -y i wszystkie jeszcze nie rozpatrzone wnioski.