PROGNOZA wydatków - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 08 sie 2016, 14:14

Jak prognozujecie wydatki do końca roku?
Na czy opieracie wyliczenia?
Bo mi jakoś nie idzie...
a-druga

Napisano: 08 sie 2016, 14:38

Tzn. o co dokładniej Ci chodzi?
No jak to jak? Normalnie generujesz listy za miesiące + ewentualne nowe dzieci/rodziny.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 sie 2016, 14:42

no właśnie jak przy braku w zasadzie jakichkolwiek danych można wyliczyć przewidywaną liczbę klientów i jeszcze przedstawić kalkulacje do tego i uzasadnienie...
Jedyne co mi przychodzi do głowy to odpisać że chyba se jaja robią z żądaniem uzasadnienia i kalkulacji...
a-druga

Napisano: 08 sie 2016, 14:47

Tak było też w poprzednich świadczeniach, za mało przewidzieliście świadczeń?
Jeśli tak to stąd ten ból, napisz w uzasadnieniu, że przewidywane było za małe choćby dlatego, że wzorując się na ZR okazało się, że wiele rodzin z 2ką i więcej dzieci nie korzystało z ZR i OPS nie miał o nich żadnych danych.
Masło maślane ale coś w ten deseń trzeba kombinować :)
Początkująca?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 08 sie 2016, 14:52

No a co robicie z sierpniem jeżeli jeszcze nie mieliście go wypłaconego bo u nas płacimy po 25 to w tym wykonaniu wydatków jego nie umieszczę bo to jeszcze nie wypłacone ale sierpnia znowu nie ma uwzględnionego w przewidywanym wykonaniu i co zrobić z sierpniem??? w uwagach to opisać może
zuzka

Napisano: 08 sie 2016, 15:20

W moim sprawozdaniu sierpień jak najbardziej się znajduje w przewidywaniu :)
500plus
Stażysta
Od: 30 maja 2016, 12:21
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2016, 15:22

Początkująca nie jestem i wychodzi mi mniej więcej tyle co zgadywałam przed wejściem programu tyle że plan dostałam ok 80% tego co było przewidywane bez sensownych danych.
Teraz znowu brak sensownych danych z tym, że zbliża się koniec roku i nie chcę wylądować z ręką w nocniku bez kasy lub z jej nadmiarem.
Bo zawsze wychodzimy na zero i nie chcę zamnieszania jak zabraknie lub zostanie kasa.
a-druga

Napisano: 09 sie 2016, 7:35

No a u mnie nie ma sierpnia w "Przewidywane wykonanie" tylko jest ujęty w "wykonanie wydatków" a on wykonany jeszcze nie jest będzie pod koniec sierpnia więc jak to ująć?
zuzka

Napisano: 09 sie 2016, 7:43

Możecie wrzucić screen z tych tabel tu na forum?
Chodzi Wam o to co w tym temacie: viewtopic.php?f=61&t=207218175
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 09 sie 2016, 8:04

My pytaliśmy o sierpień i powiedzieli nam, że mamy je ująć w wykonanych wydatkach (IV-VIII), doliczyć także Rops -y i wszystkie jeszcze nie rozpatrzone wnioski.
awe85

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x