Pomocy!

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
zTommyz
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Pomocy!

Post autor: zTommyz »

O widzisz dało się powołać na ustawę 500 plus....
Widziałem tych tematów multum i wiem, że administracja cała forum ops jest co do tego zgodna ale ja staram się sam czytać ustawy i nie uważam, że dochód który został utracony w lipcu nie był uzyskiwany w lipcu.
Przykład prosty Pani utraciła dochód 30 lipca - dostała wypłatę za lipiec 10 000 zł i jeszcze dostanie świadczenie za lipiec - bez sensu.

Nie będę przekonywał, róbta co chceta, kończę, temat został wyczerpany.
"Powstawaj nieustanie, aż owce przemienią się w lwy."
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

czytaj dokładniej bo okradasz ludzi
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Awatar użytkownika
zTommyz
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: zTommyz »

Co do okradania to już całkowicie się nie zgodzę, a wręcz uważam, że ja jestem okradany.
Nie mam prawa do świadczeń, gdyż dochody przekraczają i z mojej wypłaty idą pieniądze na ludzi którzy nie pracują, a dzięki świadczeniom pobieranym mają większy dochód ode mnie i to nieopodatkowany. Dawniej nie trza było rozdawać pieniędzy za niepracowanie, a jednak ludzie dawali sobie radę, dzięki pracy. A dzisiaj nie opłaca się pracować bo zarobki małe, lepiej dostać rodzinne, 500 i siedzieć w domu i dorobić na czarno.
Każdy pracujący człowiek jest okradany przez tych którzy pobierają te świadczenia. Oczywiście trzeba wykorzystać jeśli głupie państwo daje za darmo. Zobaczymy jak długo.
Powinno się zlikwidować świadczenia rodzinne i 500, zostawić samą pomoc społeczną i świadczenia opiekuńcze, a podwyższyć zarobki.
"Powstawaj nieustanie, aż owce przemienią się w lwy."
ODPOWIEDZ