mam taką sprawę, że nie widze wszystkich moich wniosków, czy też tak macie czy ja po prosty źle szukam ??
Przy Wnioski z zakończoną obsługą mam w nawiasie liczbę (64) i to sa wnioski z 2014-2015 a gdzie reszta ?? pomocy
melania123 pisze: ↑08 lis 2019, 12:22Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()
No rzeczywiście są "schowane"michu95 pisze: ↑08 lis 2019, 12:31melania123 pisze: ↑08 lis 2019, 12:22Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()
Jest taka zakładka, Wejdź np. "Wnioski z kartami do zamówienia" i po prawej stronie ekranu (mniej więcej na środku) masz napisane "Wszystkie wnioski w obsłudze".
Tak, trzeba ręcznie zakończyć obsługę. Tzn... "trzeba", można to zrobić i tak to robimy, żeby był porządek w systemie. Wpisuję przy zakańczaniu obsługi powód, że karty zostały wydane.
Znaczy powinno, nie widziałem żadnego przymusu do tego, ale dla uporządkowania dla samego siebie ja tak to robię, dokładnie tak jak napisałaś. Po wydaniu kart wykonuje te 4 pkty. Jak wydasz karty to "chyba" nadal te wnioski wiszą we wnioskach z kartami do wydania, więc po wydaniu kart kończe ich obsługę i trafiają do wnioski z zakończoną obsługą. Na ten moment NA PEWNO obsługa nie zakończy się automatycznie sama.AD1988 pisze: ↑08 lis 2019, 15:22czylipo wydaniu karty.
1. zaznaczasz wniosek i klikasz szczegóły
2.zakładka Zakończenie sprawy
3. Zakończ obsługę
4. wpisuje w powód WYDANIE KDR
???????????
Tak to powinno wyglądać ?? przejełam KDR i mam wnioski niezakończone z 2015 roku extra co !! teraz musze wszytskie pozakańczać tak ??
a jak już zakońzce to powinien sie ten wniosek pojawić w zakładce WNIOSKI Z ZAKOŃCZONĄ OBSŁUGĄ tak ?? dobrze myśle ?!!!?????!
tylko w tej zakładce "wszystkie wnioski w obsłudze" nie znalazłam tych moich świeżo wprowadzonych, czy coś szukam nie tak?michu95 pisze: ↑08 lis 2019, 12:31melania123 pisze: ↑08 lis 2019, 12:22Witam. Tak jest to raczej utrudnienie. Do tej pory była zakładka "wnioski do obsłużenia" a teraz zupełnie nie widać gdzie są wprowadzone na świeżaka karty. Niby widać nowe rodziny w zakładce zarządzanie kartami ale "przedłużeń" to ja już nie wiem gdzie mam szukać. Całe szczęście prowadzę ręczną ewidencję tego co robiłam ostatnio i tylko dzięki niej wiem komu przedłużałam ale jeśli zapomnę tam wpisać to zniknie i nie ma. Szkoda zakładki "wnioski do obsłużenia" - może powróci( Pozdrawiam
![]()
Jest taka zakładka, Wejdź np. "Wnioski z kartami do zamówienia" i po prawej stronie ekranu (mniej więcej na środku) masz napisane "Wszystkie wnioski w obsłudze".