Od 7 listopada 2019 ma funkcjonować nowa wersja SI KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 06 lis 2019, 15:01

Tak, właśnie od jutra ma ponoć już działać nowa wersja SI KDR, dziś jest zatwierdzana w Ministerstwie, być może Ministerstwo nas - was jeszcze o tym fakcie powiadomi... jakoś jutro 8-) . Gdyby się tak jednak nie stało, to przyjmijcie te prometejskie wieści... niniejszej treści :lol:. Generalnie możecie być tym faktem zdziwieni i przerażeni, ale wygląda na to, że wszystkie dobre zmiany idą ku lepszemu, są user friendly i w miarę intuicyjne. Każdy rozeznany w dotychczasowym systemie nie powinien się totalnie pogubić ;) Aczkolwiek zawsze może coś pójść nie tak :roll: Można jeszcze nadal wziąć udział w webinariach SI KDR organizowanych przez Softiq. A co najważniejsze... to mamy na tym forum siebie nawzajem :lol: tak że... alleluja i do przodu!
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 06 lis 2019, 15:38

<3 KOCHAM TO!
:? :shock: :roll:
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 sie 2019, 8:40
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 07 lis 2019, 8:13

No i jest nowa wersja, może nie kocham, ale mi się podoba :lol: wszystko wygląda przejrzyściej, nawet od razu znalazł się wniosek nierozpatrzony z 2016r. ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 lis 2019, 10:04

ubu pisze:
07 lis 2019, 8:13
No i jest nowa wersja, może nie kocham, ale mi się podoba :lol: wszystko wygląda przejrzyściej, nawet od razu znalazł się wniosek nierozpatrzony z 2016r. ;)
Tak, ale mocno muli. Mało tego, spróbujcie zmienić hasło po zalogowaniu, uda się to zrobić, ale będzie "nie znaleziono strony". Gdyby w KDR był program Bug Bounty, to bym był bogaty :lol:

@ubu
Tak, ale wcześniej też po zatwierdzeniu wnioski i przed przyznaniem kart można było zmienić zwykły wniosek na wniosek np. tylko dla rodziców. Pod tym względem bez zmian, ale kwestia wyglądu interfejsu i łatwiejszego wprowadzania wniosków/poprawiania błędów/przechodzenia do błędów na duży duży +
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 07 lis 2019, 10:12

Ale i tak zadziwiająco dobrze idzie, mi się udało już dzięki nowej przejrzystości wyłapać 6 wniosków jakimś cudem :lol: nie wydanych w systemie w tym roku oraz zakończyć stary wniosek z 2016 roku i mało tego coś sknociłem z tym wnioskiem i mi go naliczyło dzisiaj w kosztach za 13,69 zł i tu teraz wielkie zaskoczenie, udało się to bez większych problemów odkręcić ;) zatem dopóki nie zatwierdzi się przyznania decyzji i wysłania zamówienia można samemu wiele wreszcie naprawić - ewentualnie sknocić :lol:. Podejrzewam, że dopiero teraz większość użytkowników SI KDR ma możliwość zobaczyć jak wiele skończonych lub niedokończonych spraw w systemie im wisi ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 lis 2019, 12:20

karty z 2017r. miałam wydane a nagle mam niewydane ? takie cuda na nowym KDR:)
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 07 lis 2019, 12:28

wiecie coś na temat "ZAKOŃCZ BEZ ROZPATRZENIA"? jak mi to policzy ?
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 07 lis 2019, 13:04

zakończ bez rozpatrzenia nie powinno być same w sobie żadnym problemem, natomiast uważaj na błąd który ja zrobiłem niepotrzebnie, wszedłem na stary wniosek z 2016 który wisiał rzekomo bez rozpatrzenia, chodziło o rodzica który miał z dziećmi już wydane KDR, ale jakiś wniosek z tylko tym rodzicem wisiał nie wiadomo skąd i jak ;) , wiec wszedłem i niechcący wybrałem w nim opcję nowa rodzina (bo system przypomniał ze nie ma tam tego wybranego) i ja głupi zatwierdziłem to, po czym zakończyłem bez rozpatrzenia i co się okazało, że z datą dzisiejszą program automatycznie naliczył 13,89 zł. :o na szczęście dało się to odkręcić bez większego problemu, bo nie zatwierdzałem decyzji i nie wysłałem zamówienia, wiec wznowiłem obsługę wniosku i odczarowałem to po czym zakończyłem obsługę bez rozpatrzenia :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 lis 2019, 15:09

ubu pisze:zakończ bez rozpatrzenia nie powinno być same w sobie żadnym problemem, natomiast uważaj na błąd który ja zrobiłem niepotrzebnie, wszedłem na stary wniosek z 2016 który wisiał rzekomo bez rozpatrzenia, chodziło o rodzica który miał z dziećmi już wydane KDR, ale jakiś wniosek z tylko tym rodzicem wisiał nie wiadomo skąd i jak ;) , wiec wszedłem i niechcący wybrałem w nim opcję nowa rodzina (bo system przypomniał ze nie ma tam tego wybranego) i ja głupi zatwierdziłem to, po czym zakończyłem bez rozpatrzenia i co się okazało, że z datą dzisiejszą program automatycznie naliczył 13,89 zł. :o na szczęście dało się to odkręcić bez większego problemu, bo nie zatwierdzałem decyzji i nie wysłałem zamówienia, wiec wznowiłem obsługę wniosku i odczarowałem to po czym zakończyłem obsługę bez rozpatrzenia :lol:
czyli zrobiłeś przy wydawaniu karty że "nie rozpatrzono"?
magdalenamagda
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 07 lis 2019, 15:11

no zrobiłem nie rozpatrzono, bo to jakiś eteryczny toksyczny wniosek był :lol:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor