pomocy elmer - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 19 mar 2014, 16:56

osoba jest zagranicą
zona pobiera zasiłek rodzinny oraz świadczenie pielęgnacyjne i zasiłek pielęgnacyjny na dzieci

prosi o uchylenie zasiłku rodzinngo czy mogę uchylić tylko zasiłek rodzinny wraz z dodtakami czy muszę po uchylać wszystko

~ala

Napisano: 19 mar 2014, 16:59

musisz wysłać do rops-u czy zachodzi koordynacja
~abc

Napisano: 19 mar 2014, 17:00

tak jak abc i narazie wstrzymać tylko wypłatę
~@

Napisano: 19 mar 2014, 17:00

ale mogę wysłać tylko zasiłek rodzinny
~ala

Napisano: 19 mar 2014, 17:01

robisz to o co cię prosi - uchylasz ZR.
Następnie wysyłasz zapytanie do ROPSu o koordynację - koordynację zarówno w ZR, SP jak i ZP
~Elmer

Napisano: 19 mar 2014, 17:19

Elmer, co Ty bredzisz? uchylić może dopiero od dnia ustalenia koordynacji, jak teraz uchyli na prośbę strony to najprawdopodobniej będzie tę decyzje uchylającą unieważniać....zrób jak pisze abc i ~@
~ŚP

Napisano: 19 mar 2014, 17:21

to znajdź podstawę prawną do odmowy uchylenia na prośbę strony. Powodzenia.

Teraz uchylę (strona sobie nie życzy, nie chce NP). Jak koordynacja będzie wcześniej to się tą decyzje unieważni. Nie widzę problemu
~Elmer

Napisano: 19 mar 2014, 17:26

Elmer - najpierw masz stosować przepisy z ustawy czyli art. 23a, a strona może sobie chcieć....
~ŚP

Napisano: 19 mar 2014, 17:27

oj dziecko, dziecko....
za trudne pytanie dla bobaska zadałem....
~Elmer

Napisano: 19 mar 2014, 21:05

Elmer,rób jak chcesz, nie chcę się kłócić, ale pomyśl logicznie i wczytaj się w ustawę:
- art. 32 (chyba ust.2) mówi, że w sprawach nieuregulowanych w ustawie stosuje się KPA, a ustawa przecież reguluje jak postępować w przypadku wyjazdu członka rodziny za granicę - art. 23a, a to oznacza, że masz obowiązek zastosowania art. 23a czyli występujesz do ROPS o ustalenie koordynacji, a nie uchylasz decyzji ze 155 kpa, bo strona tak chce ....co innego ze wstrzymaniem wypłaty na prośbę strony
~~iza

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x