Nie mam rozowego pojecia jak to wyliczyc ksiegowej, ponoc tak mam co m-c Bede bardzo wdzieczne za jakiekolwiek popowiedzi , moze w programie jest podpowiedz ? Jak to ugryzc ?
zakładka: Listy wypłat-> zestawienia-> data wypłaty od 01-02-2014 do 28-02-2014 -> status wypłaty: zaplanowane, do wypłaty, zaplanowane... -> rodzaj wydruku: dzienny, z korektami -> rodzaj świadczenia: świadczenia rodzinne -> dotacja: wszystkie
zaangażowanie na inny miesiąc robisz analogicznie - tylko zmieniasz datę wypłaty (od-do),
zaangażowanie na FA albo składki robisz analogicznie - tylko wybierasz FA albo składki
tak tworzysz wydruk planowanych środków do wypłaty - wcześniej musisz mieć zatwierdzone wszystkie decyzje, które będziesz wypłacać, jeżeli jeszcze nie masz wprowadzonych wniosków, które masz do wypłaty na luty - dolicz je ręcznie (dopisz na wydruku długopisem)
ja nie robię zaangażowania na każdy miesiąc, robimy co kwartał - do końca roku- tak księgowej pasuje - robię w ten sam sposób - co wydruk na miesiąc - tylko zaznaczam okres od stycznia do grudnia., albo od kwietnia do grudnia, itd...
zaangażowanie - polega na wyliczeniu ile masz do wypłaty środków - tylko na podstawie wydanych decyzji - czyli liczysz to co \"pewne\" na dzień sporządzania zaangażowania - - na drugi dzień sytuacja może być już inna - ale tak właśnie na chłopski rozum można nazwać zaangażowanie