pomocy. Nie chce mi przyznać elektronicznej karty - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 sty 2018, 11:54

Pytanie?
Jak wprowadzono KDR oba imiona wpisywano w jednej rubryce. Teraz jak ktoś przychodzi i składa o aplikacje wchodzę w ich wniosek i u faceta pojawia się w pierwszym imieniu oba więc poprawiłam. I mam pierwsze w pierwszym imieniu drugie w drugim. przepuściło mnie przez całą procedurę zapisania i zatwierdzenia wniosku. Na poziomie przyznania kart nie chce mnie u gości a przepuścić bo dane nie zgadzają się z danymi na karcie tradycyjne. Nie mogę już wrócić do edycji wniosku ani poprawić starego. Czy tak już mieliście?
otco
Praktykant
Od: 12 kwie 2017, 10:08
Zajmuję się: św/śr/ar

Napisano: 29 sty 2018, 12:43

Skoro karty nie zostały jeszcze przyznane to znaczy, że wniosek można edytować. Proszę spróbować następującej ścieżki. Sądząc z opisu wniosek najprawdopodobniej znajduje się w zakładce "Wnioski do obsłużenia". Można wybrać taki wniosek i kliknąć na na dole strony "Obsłuż". Powinien teraz pojawić się widok "Szczegóły sprawy". Na górze strony znajduje się menu "Wniosek", proszę wybrać z niego "Szczegóły wniosku". Można teraz obejrzeć wniosek, na dole jest przycisk "Edytuj" do poprawienie błędnych pól. Teraz, po poprawieniu braków wniosek będzie można rozpatrzeć.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 29 sty 2018, 14:10

ten błąd to niestety to, że gmerałaś przy tych imionach. Trzeba te drugie imię przekopiować do tabelki z imieniem pierwszym i tak wszystkich członków rodziny, również w wizualizacji kart powinno tak widnieć. Jak tak zrobisz, to ten błąd biznesowy zniknie
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2018, 14:14

A nie uważacie ze to powinno być rozwiązane na poziomie systemowym?
Prosty algorytm - w przypadku gdy w rubryce "imie" wykryje litery a następnie spacje i znowu litery to po prostu wrzuci te drugie litery do rubryki "drugie imie". Tak by zaktualizowali wszystkie stare wnioski z migracji. Sprawa wydaje się prosta, ale z wykonawcą KDR tak nie jest...
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 29 sty 2018, 17:45

michu95 pisze:A nie uważacie ze to powinno być rozwiązane na poziomie systemowym?
Prosty algorytm - w przypadku gdy w rubryce "imie" wykryje litery a następnie spacje i znowu litery to po prostu wrzuci te drugie litery do rubryki "drugie imie". Tak by zaktualizowali wszystkie stare wnioski z migracji. Sprawa wydaje się prosta, ale z wykonawcą KDR tak nie jest...

Tak zgadzam się całkowicie i strasznie mnie to wkur...
mam prośbę wyslij w tym temacie maila do Pani Agaty Gago z ministerstwa, jak zaczniemy atakować może coś sie zmieni
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 30 sty 2018, 7:57

wczoraj miałem podobny przypadek, rozdzieliłem podwójne imiona na dwa pola imie1, imię 2 i same błędy, dodatkowo we wniosku była jedna karta ktoa straciła ważność to system tez wywalał błędy i pojawiły się 2 warianty do wyboru w systemie, czyli anulowanie obecnej ważnej karty, chociaż była nie ważna bo skończył się jej termin, lub zamówienie najpierw tradycyjnej a pozniej kolejnym wnioskiem elektronicznej....oczywiście wybrałem wariant 1, ale co za debil to wymysliłto nie wiem
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x