Pomocy podział - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 8:25

Proszę o pomoc bo nie wiem, czy dobrze myślę czy teraz po 18 września wyegzekwowaną kwotę od dłużnika rozdzielamy na odsetki, a jak coś zostanie więcej to na 40 i 60 %. Ale czy te odsetki to spłaca ze wszystkich poprzednich okresów zasiłkowych ?
ewwa

Napisano: 21 wrz 2015, 8:32

o 18 września wyegzekwowaną kwotę od dłużnika rozdzielamy na odsetki, a jak coś zostanie więcej to na 40 i 60 %
TAK

te odsetki to spłaca ze wszystkich poprzednich okresów zasiłkowych
TAK
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2015, 8:42

Program sygnity liczy proporcjonalnie tj. nie zalicza całej kwoty w pierwszej kolejności na odsetki a resztę na należność główną tylko dzieli proporcjonalnie tj. część na odsetki a część na należność główną
Janis

Napisano: 21 wrz 2015, 8:55

czyli teraz w parametrach nie musi być ustawione na okresy zasiłkowe tylko na całe zadłużenie
ewwa

Napisano: 21 wrz 2015, 9:06

czyli jak wkoncu rozliczamy sygnity liczy proporcjonalnie i nie wiem czy to jest dobrze czy nalezy cos zmienic w parametrach???
gopsosk

Napisano: 21 wrz 2015, 9:12

Jak wpływ jest na konto po 18 września i masz zrobioną aktualizację to naliczy w pierwszej kolejności na odsetki, natomiast jak jeszcze jest nie wgrana to policzy po staremu :lol:
janis

Napisano: 21 wrz 2015, 9:17

ale wpływ na konto nie ma żadnego znaczenia. Liczy się kiedy ty robisz przekazanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 21 wrz 2015, 9:23

Elmer ale powiedz z czego wynika, że nie liczy się data wpływu na konto komornika tylko data przekazania środków ?
Milena 999

Napisano: 21 wrz 2015, 9:26

Na próbę wpisałam zwrot i wpływ na konto sprzed 18 września oraz po i miałam zrobioną aktualizację. Program zwroty z datą przed 18 rozliczył na starych zasadach a zwroty po 18 już na nowych - takie moje spostrzeżenie a ja również uważam, że nie ma obecnie innej możliwości jak rozliczanie na nowych bo raczej nie da się wstecz przesłań pieniędzy ;-)
Janis

Napisano: 21 wrz 2015, 9:27

Data przekazania środków do Urzędu Wojewódzkiego w naszym przypadku liczy się jako ostateczna data rozliczenia, która również jest brana pod uwagę do sprawozdań.
Janis

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem