Pomocy podział - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 14:14

jest jeszcze kwestia przypisu ... :) jak wasze księgowe robią to same to jesteście szcześliwcami ;) u nas juz jest dylemat ... czy przeksięgować 20% należne owd do oww :) na razie to tylko wierzchołek góry lodowej... a koniec kwartału niebawem...
bgh

Napisano: 21 wrz 2015, 14:15

kwartał to będzie masakra piłą mechaniczną ;)
abc123

Napisano: 21 wrz 2015, 14:17

taaaak i nasze sprawozdanie też ;) juz widze te błędy suma kwot należnych bla bla bla nie jest równa 20% w trzecim miesiącu kwartału bla bla bla
bgh

Napisano: 21 wrz 2015, 14:44

zarobie tak jak mi dostosują program ooo - a później znając życie będę poprawiać do grudnia
abc123

Napisano: 21 wrz 2015, 15:29

no tylko sygnity robi tak ze kasa wyegzekwoana (czyli wpłata dłuznika) przed 18 podział proporocjonaly po staremu ale naleznosc główna po nowemu 40/60 , a kasa wyegzekwowana np 21 juz wszyskto na odsetki czyli nic nie proporcjonalnie , wszystko po nowemu.
Próbowałem zrobic zwrot z roznymi datami i na to wyszło.
Ale to chyba cos nie tak.?
ciiii

Napisano: 23 wrz 2015, 14:15

no tylko sygnity robi tak ze kasa wyegzekwoana (czyli wpłata dłuznika) przed 18 podział proporocjonaly po staremu ale naleznosc główna po nowemu 40/60 , a kasa wyegzekwowana np 21 juz wszyskto na odsetki czyli nic nie proporcjonalnie , wszystko po nowemu.
Ale to chyba cos nie tak.?

Zgadzam się z przedmówcą. o co chodzi. cos jest nie tak w sygnity. bo jeżeli faktycznie do 17 liczy po staremu, to powinien rozdzielić na 60/20/20. z tego wynika, że połowicznie zachowuje stare rozliczenie. proporcja - ok, ale juz podział na 60/40. więc jak mam w koncu to rozliczyć. księgowa mnie goni, nikt nic nie wie. jakieś wskazówki?
izu

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x