wpłata dłużnika z 16 nieprzekazana - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 wrz 2015, 7:23

Otrzymałam wpłatę na konto 16 września i nie przekazałam jej jescze, wpłacał sam dłużnik - jakbyście to rozliczyli?
maria023

Napisano: 21 wrz 2015, 7:38

ja na nowych zasadach.

Na stronie producenta Nemezisa jest jednak taka informacja:
"Szanowni Państwo, po instalacji najnowszej wersji oprogramowania Nemezis, wprowadzane do systemu wpłaty będą rozliczone na podstawie "nowych" przepisów. W pierwszej kolejności wpłata przekazywana będzie na odsetki, a w dalszej kolejności odpowiednio rozdzielana ( 40 % dla gminy wierzyciela ). W związku z tym, że w najbliższych dniach mogą do Państwa napływać wpłaty przekazywane przez komorników, wyegzekwowane jeszcze przed 18 września 2015r proszę o przemyślany czas instalacji aktualizacji. Z informacji, które posiadamy, takie wpłaty powinny być rozliczane jeszcze na podstawie przepisów obowiązujących przed 18 września 2015r, a więc warto wprowadzić je do programu przed instalacją nowej wersji. W przeciwnym razie aby rozliczyć wpłaty "po staremu" będzie trzeba cofać datę systemową"

Ja osobiście się z tym nie zgadzam. Nie widzę podstawy do przekazania wpłaty rozliczonej po 18.09 na starych zasadach
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem