pomocy, świadczenie pielęgnacyjne.....

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
wioli
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

pomocy, świadczenie pielęgnacyjne.....

Post autor: wioli »

Witam, koleżanka się rozchorowała i zostawiła zostawiła opiekuńcze a ja nie robiłam tego :cry:
Nowy wniosek świadczenia pielęgnacyjnego składa syn na matkę, mieszkają razem, on oświadczył w jaki sposób jej pomaga, ostatnie zatrudnienie miał w 2011, a od 2014 jest on trwale niezdolny do pracy i nie ma renty. Co teraz powinnam zrobić? czy musi być koniecznie wywiad przeprowadzony, czy coś innego?
zniesmaczona35
Podinspektor
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Re: pomocy, świadczenie pielęgnacyjne.....

Post autor: zniesmaczona35 »

ja zawsze robię wywiad, a matka od kiedy ma niepełnosprawność , a on się rejestruje w urzedzie pracy czy co
wioli
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: wioli »

niepełnosprawność matki jest od: nie da się ustalić, stopień jest od 16.09.2021r., syn nie jest zarejestrowany jako bezrobotny, został wykreślony bo się nie stawił w terminie. Co w wywiadzie podać do sprawdzenia i w ogóle co dalej? teraz mnie olśniło, ciekawe gdzie jest ubezpieczony skoro nie ma żadnych świadczeń...
Awatar użytkownika
Sebastian
Praktykant
Zajmuję się: Zdrowy styl życia.

Post autor: Sebastian »

Ubezpieczyć może się na rożne sposoby, niekoniecznie pracując lub poprzez pup. Koszt 50 - 70 zł.Jeśli ma stopień umiarkowany lub lekki może starać się o opiekę. Czemu nie zapytasz koleżanek po fachu z innego gopsu czy mopsu telefonicznie ? Na pewno wszystko Ci wyjaśnią.
Magda k
Starszy referent
Zajmuję się: Śr
Sw
Kontakt:

Post autor: Magda k »

jeśli jest niezdolny do pracy to bym sie zastanowiła nad odmową bo jaki był powod że nie pracował -może jego stan zdrowia
ODPOWIEDZ