świadczenie pielęgnacyjne w SKO zgon

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Kasia2019
Referent
Zajmuję się: FA/ŚW/ZR/DS
Kontakt:

świadczenie pielęgnacyjne w SKO zgon

Post autor: Kasia2019 »

Córka złożyła wniosek na świadczenie pielęgnacyjne w październiku 2021r. , u nas dostała odmowe i odwołala sie do SKO , ale wczoraj zgłosiła zgon matki. Czy ja powinnam zgłosić to do SKO ? I czy będzie się należało jej swiadcznie?
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Re: świadczenie pielęgnacyjne w SKO zgon

Post autor: Nowa34 »

Wyślij akt zgonu do SKO. Ja tak zrobiłam. W jednym przypadku przyznali do dnia śmierci osoby wymagającej opieki. Teraz czekam na odpowiedź co zrobią. Mam takie sam przypadki.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

A co zrobić w przypadku gdy osoba wymagająca opieki zmarła miesiąc temu, opiekun nigdzie tego nie zgło0sił (sprawa idzie przez kancelarie), a SKO teraz dało mi do ponownego rozpatrzenia sprawę i żądają przeprowadzenia wywiadu środowiskowego, a jeśli wywiad będzie pozytywny to mam wezwać do zawieszenia emerytury...
zniesmaczona35
Podinspektor
Zajmuję się: świadczenia rodzinne
Kontakt:

Post autor: zniesmaczona35 »

ja miałam sytuację że osoba wymagająca opieki zmarła po 2 tygodniach od wysłania wniosku do sko ale ten pan byl rolnikiem i stierdzilismy ze jak by nawet przyznali na te dwa tygodnie to swiadzcenie to wiecej latania z tym wyrejestrowaniem sie z krus i pan całkiem wycofał wniosek
ODPOWIEDZ