Kobieta do kwietnia 2016 r. pobierała na dziecko świadczenie pielęgnacyjne, po ponownym złożeniu wniosku na komisje dziecko otrzymało orzeczenie w stopniu umiarkowanym po kolejnych odwołaniach sąd utrzymał stopień umiarkowany. Kobieta w listopadzie 2017 złożyła wnioski na ZP, ŚP , Samotne wychowywanie i Rehabilitacje.
Otrzymała decyzje przyznającą na dodatek rehabilitacyjny i zasiłek pielęgnacyjny. na świadczenie pielęgnacyjne i powiększony dodatek z tytuł€ samotnego wychowywania otrzymała odmowę. Od decyzja złożyła odwołanie - SKO utrzymało nasze decyzję w mocy.
W lutym 2019 kobieta wróciła z nowym wyrokiem sądu w którym 18-01-2019 sąd orzekł że dziecku przysługuje znaczny stopień niepełnosprawności od kwietnia 2016 r.
Od kiedy mogę jej przyznać świadczenie pielęgnacyjne i powiększony dodatek z tytułu samotnego wychowywania dziecka bo moja kierowniczka każe mi dać odmowę ? POMOCY
POMOCY - ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE WYROK SĄDU
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Re: POMOCY - ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE WYROK SĄDU
Czy kto podpowie??
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: św, fa, śr, zdo
- Kontakt:
Re: POMOCY - ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE WYROK SĄDU
Jeśli wyrok dotyczy odwołania z orzeczenia kwiecień 2016 to jeśli jest prawomocny i złożyła go w terminie 3 miesięcy od daty wydania to musisz wyrównać od kwietnia wszystkie świadczenia ma do tego prawo , dwa orzeczenia dołącza i wyrok .
Oprócz POMOCY - ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE WYROK SĄDU - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
mam trudną sprawę dotycząca ŚP
Wojsko obrony terytorialnej - SZO
Od kiedy zrobić uzysk ze świadczenia rodzicielskiego uzupełn
Czy niepełnoletni może dostać SZO?
Czy dalej wypłacać Świadczenie pielegnacyjne?
przesłuchanie strony - pomocy
opłacanie składek eme-rent. i zdrow przy św. piel i szo
Czy można zmienić decyzję - nowe zaświadczenie?
problem - świadczenie rodzicielskie
Małżonka rolnika i składki przy ŚP
dochód z zagranicy, a jednorazowa zapomoga- becik
pomożcie bo juz nie wiemy co robić
wychowawczy na bliźniaki jak robicie
jak ustalić dochód z roku bazowego
Dzienny Dom Pobytu a świadczenia opiekuńcze
dodatek dojazdy do kwietnia czy czerwca?