Pomocy! Ucieka rodzinne a sprawa o opiekuna prawnego w toku. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 27 sie 2019, 22:58

Czyli nici z zawieszenia, to bez sensu skoro Pani dostanie dopiero w listopadzie :( Dziękuję Wam wszystkim, jesteście wielcy :)
rochel444
Stażysta
Od: 27 sie 2018, 16:54
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, dodatek osłonowy, czyste powietrze itp.

Napisano: 28 sie 2019, 8:14

Dawno, dawno temu jak jeszcze byłam pracownikiem socjalnym na rejonie raz udało mi sie przyspieszyć podobną sprawę w sądzie. Poszło pismo do prezesa sądu , że dla dobra dzieci, konieczności zorganizowania/zapewnienia im opieki psychologicznej, zachowania więzi rodzinnych , poczucia bezpieczeństwa, że przedłużający się pobyt dzieci w placówce opiekuńczej spowodował zmianę szkoły, środowiska rówieśniczego.... takie tam dyrdymały.... wskazane jest szybkie uregulowanie opieki prawnej. Więc jak Twojej instytucji ( dyrektorowi,kierownikowi) zależy na pomocy rodzinie to niech pracownik socjalny wystosuje piękną petycję do prezesa sądu.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 29 sie 2019, 23:11

Dzięki ~o~, przekazałam dyrektorowi ten pomysł :) Akurat jutro pracownik socjalny jedzie na szkolenie więc może dowiemy się coś więcej w tej sprawie :)
rochel444
Stażysta
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, świadczenie wychowawcze, dodatek osłonowy, czyste powietrze itp.

Napisano: 04 wrz 2019, 20:52

Na szkoleniu Pan Mazurkiewicz polecił przyjąć, dać odmowę i odwołanie do SKO i tak chyba najbezpieczniej.
rochel444
Stażysta

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x