Może ktoś miał podobną sytuację, Pani pobiera zr z dodatkami. Okazało się ,że zapomniała zgłosić uzysk za kwiecień 2019. Aktualnie ma kolejny uzysk za lipiec.Gdyby zgłosiła na bieżąco złapała by się na zł za zł. Co w przypadku kiedy uzyski zgłaszają za późno, po wypłatach pełnych kwot.Decyzja nie była zmieniona.Kasa szła w pełni a teraz przy nowych wnioskach przy ,,okazji'' wychodzą takie kwiatki. Jak praktykujecie zwroty. Czy zwraca całość czy przeliczacie wstecz zł za zł i różnica do zwrotu.W różnych ośrodkach różnie robią., chyba nie??Ma ktoś sprawdzony sposób.Jeżeli za póżno powiadamia to jak praktykujecie.Pozdrawiam.
Moim zdaniem powinieneś zrobić uzysk za kwiecień czyli od maja jako zmianę. Kolejna będziesz przeliczać dopiero od sierpnia i jak rozumiem teraz masz przekroczenie całkowite. Czyli za maj czerwiec i lipiec wychodzi ci zł za zł. Jeśli Pani pobrała pełne kwoty to powinna ci teraz zwrócić różnicę pomiędzy zł za zł a pełną kwotą za te trzy miesiące i jeśli pobrała już za sierpień to całą kwotę za sierpień. W sumie tak na logikę te trzy miesiące jeszcze coś się jej należało, a że jak to mówią "skleroza nie boli" to akurat w tym przypadku ktoś (czytaj "ty") musi się napracować.
Za maj różnica do zwrotu. Czerwiec pełne kwoty bo pani z końcem maja ma świadectwo. Aktualnie jest na zwolnieniu po utracie zatrudnienia od czerwca więc kolejny uzysk za lipiec i teraz mogę zmienić Dec. Na xl za zł. Od sierpnia bo żeby było ciekawie to nadal się łapie. Chodzi mi jak technicznie to zrobić w programie chyba modyfikować kwotę do zwrotu. Tylko zwrotdo naliczania roznicy chyba bez rozpoczęcia bo jego nie pobrała. A teraz zmieniać na biezaco. Mają wstecz z decyzją chyba nie mogę zmieniać. Podpowiedzieć proszę.