Pani miała orzeczenie do 31-03-2020. w związku z ustawą Covidowską przedłużyłam jej prawo do upływu 60. dnia od dnia odwołania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii, jednak nie dłużej niż do dnia wydania nowego orzeczenia o niepełnosprawności albo orzeczenia o stopniu niepełnosprawności. Teraz przyszła do mnie z nowym wnioskiem i orzeczeniem (kwalifikującym ją dalej do świadczenia) tylko że orzeczenie jest wydane na podstawie wniosku o ustalenie stopnia z dnia 19-03-2020 i wydane zostało 30-04-2020.
Zgodnie ze wskazaniami decyzji przedłużonej Pani miała prawo do czasu wydania nowego orzeczenia czyli teoretycznie do kwietnia (świadczenie niepodzielne)potem decyzja sama "wygasła", wychodzi na to że maj mam wypłacony bez decyzji , i teraz nowy wniosek ....
I co teraz zrobić??
Na nowej decyzji przyznać od maja, żeby była ciągłość? i jakiś zapis , że w związku z tym że za maj wypłacono to wyplata od czerwca??

Czy ktoś praktykował takie cuda? Jak tu napisać , że wypłata za maj na podstawie przedłużonej decyzji która tak naprawdę obowiązywała do kwietnia, przecież chyba nie nienależne

Pomóżcie proszę