Pomocy: Zasiłek stały - nowe zasady - konkretna sprawa - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 21 lut 2017, 9:51

A nasz dział prawny podjął decyzję, że okresowy przyznajemy od dnia zebrania pełnej dokumentacji. i tak np., klient złożył wniosek wraz z zaświadczeniem 8 stycznia, wywiad i reszta dokumentacji została uzupełniona 16 stycznia i zasiłek okresowy od 16 stycznia bez określania konkretnej daty końcowej (na czas zawieszonego postępowania).
W myśl art. 106 ust. 9 ustawy o pomocy społecznej do ustalenia kwoty zasiłku stałego za okres pobierania zasiłku okresowego w trakcie zawieszenia postępowania art. 37 ust. 6 nie stosuje się, a co za tym idzie zasiłek okresowy będziemy musieli i tak wliczyć do dochodu przy ustalaniu zasiłku stałego, więc dla klienta suma zasiłków za dany miesiąc w rozliczeniu i tak wyjdzie taka sama:)
walek
Stażysta
Od: 29 paź 2007, 13:05
Zajmuję się: Szukaniem dziury w całym

Napisano: 21 lut 2017, 12:33

Wredniocha - a jak wliczycie okresowy w dochód do stałego w opisanym przez Ciebie przypadku?
"przychodzi 17 ale złożył do zon 1 - cała okresówka"
od dnia zawieszenia postępowania (17) czy też całą?
Xman

Napisano: 21 lut 2017, 15:31

Powiem tak moi kochani ,żze nie powiem chyba 1 raz!!!NIC !!!!! u nas co dziennie inaczej
ja bym dała cały miesiąc mając na uwadze ze uprawnienia nabył od 1 dnia miesiąca do zasiłku okresowego. Przecież jak ktoś przychodzi i wnosi o okresowy to dajemy od 1 czyż nie?( do przykładu 17-1)

Co 1 posta ja bym dzieliła bo uprawnienia nabył od 4 czy tam 5 bo nie pamietam.
Ale co tam ja, tęgie głowy siedzą i debatują, maja spotkania z których nic nie wynika.
Moze coś pop..... ale jestem mega wykończona dziś.
Wredniocha
Referent
Od: 17 gru 2016, 14:13
Zajmuję się: Innymi

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x