Pomost - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 18 cze 2014, 11:38

Prośba do fachowców, zmieniłam decyzję od marca ub. (odpłatność za pobyt w DPS) i należy zwrócić klientowi pieniążki gdyż płacił więcej niż należało, jak to wprowadzić w powyższym programie, ja zrobiłam decyzję zmieniającą ale nie wiem jak wprowadzić kwotę do zwrotu.
Takas

Napisano: 18 cze 2014, 12:59

Spróbuj jak będziesz robić plan wypłat (na oknie planowanie wypłat dla DPS) dla tej decyzji podzielić wypłatę na dwie części i w jednej części ustawić odbiorcę jako tę osobę która płaciła za dużo.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 18 cze 2014, 13:27

Dziękuję bardzo za pomoc.
Takas

Napisano: 25 cze 2014, 10:24

Ponownie zdaję pytanie, wreszcie zaczęłam robić plan wypłat ale nie mogę dodać odbiorcy tj. klienta któremu należy zwrócić pieniążki gdyż jest tylko instytucja /przy podziale na części/.
Ponadto czy plan wypłat zrobić od ub. r. czy tylko zrobić wyrównanie w VI. br. Zgłupiałam doszczętnie. PILNE i już dziękuję.
Takas

Napisano: 25 cze 2014, 10:27

na oknie jest przełącznik osoba/instytucja
po przełączeniu na osobę wskazuje się osobę z listy wszystkich osób zarerejestrowanych w Pomoscie
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 cze 2014, 12:48

Tomaszu, jednak mam chyba tępote wtórną ale napiszę jak robię: tworzę harm. realizacji - jest komunikat - data obowiązujących świadczeń zawiera się w poprzednim roku. Czy chcesz mieć możliwość utworzenia harmon. planu realizacji na poprzedni rok? - daję "nie" bo chciałabym w VI. br. zrobić/podzielić kwotę na 2 części i w jednej części ustawić instytucję natomiast w drugiej odbiorcę/osobę która płaciła za dużo czyli jej muszę zrobić zwrot przekazem pocztowym i tu jest problem bo cały czas odbiorca to instytucja chyba, że robię od początku coś nie tak?
Takas

Napisano: 25 cze 2014, 13:58

Faktycznie dla DPSów się nie da ustawić osoby. Proszę o zgłoszenie na HD. Postaramy się coś wymyśleć.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 25 cze 2014, 14:52

Dzięki a już myślałam że ze mną coś nie teges. Pozdrawiam.
Takas

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x