Prośba do fachowców, zmieniłam decyzję od marca ub. (odpłatność za pobyt w DPS) i należy zwrócić klientowi pieniążki gdyż płacił więcej niż należało, jak to wprowadzić w powyższym programie, ja zrobiłam decyzję zmieniającą ale nie wiem jak wprowadzić kwotę do zwrotu.
Spróbuj jak będziesz robić plan wypłat (na oknie planowanie wypłat dla DPS) dla tej decyzji podzielić wypłatę na dwie części i w jednej części ustawić odbiorcę jako tę osobę która płaciła za dużo.
Ponownie zdaję pytanie, wreszcie zaczęłam robić plan wypłat ale nie mogę dodać odbiorcy tj. klienta któremu należy zwrócić pieniążki gdyż jest tylko instytucja /przy podziale na części/.
Ponadto czy plan wypłat zrobić od ub. r. czy tylko zrobić wyrównanie w VI. br. Zgłupiałam doszczętnie. PILNE i już dziękuję.
na oknie jest przełącznik osoba/instytucja
po przełączeniu na osobę wskazuje się osobę z listy wszystkich osób zarerejestrowanych w Pomoscie
pozdrawiam
Tomaszu, jednak mam chyba tępote wtórną ale napiszę jak robię: tworzę harm. realizacji - jest komunikat - data obowiązujących świadczeń zawiera się w poprzednim roku. Czy chcesz mieć możliwość utworzenia harmon. planu realizacji na poprzedni rok? - daję "nie" bo chciałabym w VI. br. zrobić/podzielić kwotę na 2 części i w jednej części ustawić instytucję natomiast w drugiej odbiorcę/osobę która płaciła za dużo czyli jej muszę zrobić zwrot przekazem pocztowym i tu jest problem bo cały czas odbiorca to instytucja chyba, że robię od początku coś nie tak?