Pomóżcie - mam wielki kłopot :( - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 29 maja 2014, 9:03

Dłuznik nie przyszedł na wywiad, wszczełam postepowanie, komornik odpisał ze nie płacił. Wysłałam wniosek do prokuratury oraz do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy. Dłużnik przychodzi z WIELKĄ buzią, krzykami, wyzwiskami ze marnujemy mu życie. Ze nie mogł znaleść sobie pracy bo siedział za MORDERSTWO i nikt go nie chciał zatrudnić, a od dzisiaj miał zacząć prac i nie może bo prawa jazdy mu zabierają. Ponadto jest na utrzymaniu matki która ma 700 zł renty miesięcznie zaledwie i opiekuje sie jeszcze ciocią chora psychicznie itd itp. Czego wcześniej nie wspominał w wywiadach ale wygląda na to ze mówi prawdę. Ponadto posługuje sie samochodem sąsiada terenowym bo jego ciocia mieszka w takim miejscu gdzie nawet karetka nie dojedzie i w razie czego on musi z nią jechac do szpitala. Poinformowałam go jak moze odzyskac prawa jazdy czyli albo płaci przez kolejne 6 miesięczy po 50 % (co jest nie mozliwe bo twierdzi ze niema pieniędzy i pyta czy ma kogos zabić zeby pieniądze zdobyć heh ) a co dopiero zeby spłacił wszystko zeby stracił status dłuznika... Jednak strasznie chce odzyskac prawa jazdy i prosi zeby wziąśc pod uwagę jego sytuację.

Czy ktoś ma jakis pomysł jak mozna z nim postąpić? Wpadłam na pomysł czy jak by przeprowadzic z nim ten wywiad, albo jak by się zgłosił do oww zeby rozłozyli mu na raty czy do by cos dało? Albo jakis jego dobrze UZASADNIONY wniosek????? Błagam pomóżcie mi cos wymyślić....

Trochę obawiam się o swoje życie heh....
majka131
Referent
Od: 02 maja 2014, 14:56
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:20

wydałaś decyzję, decyzja jest prawomocna niech się gość pałuje. Odebrał wezwanie, odebrał wszczęcie i cię oleał a teraz się burzy? Na drzewo z nim.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:26

Prawie się wzruszyłam...
@kasia
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 10:52
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:39

Ale on nie odpuści... A Pani kierownik oczywiście obiecała mu jakoś pomóc... a ja szukam rozwiązań bo oczywiście ja to będę musiała zrobić i żebym sobie samej nie narobila później kłopotów... :(

Macie jakis pomysł może? :(
majka131
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:42

niech zabije swoją byłą, jak się dobrze potem zakręci to przestanie być dłużnikiem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 10:01

Czyli tak jak móie ze musi miec albo 6 miesięcy teraz musi zacząć płacic albo wszystko tak?????? A wiem ze on tego nie zrobi bo niema kasy... Przyjdzie i mnie stłucze :P :/
majka131
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 10:05

wspołczuje
czy nie powinnaś tego zgłosić na Polcję - wygląda mi to na groźby pozbawienia życia
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 10:23

prawie mu uwierzyłam hehe.widać że niezle kręci facet.terenówka kolegi hehe.tacy to do upadłego będą kłamac,idz lepiej na policje,dadza wam ochrone jako urzędowi.
kika65

Napisano: 07 lip 2014, 8:29

wznawiam temat...

wyobraźcie sobie że u nas się juz dłużnik nie pokazał od tamtego czasu, za to przyszło mi pismo ze starostwa - wniosek o ustalenie aktualnego adresu do doręczeń w/w dłuznika bądż ustalenie do doręczeń pełnomocnika jeżeli takowy został ustanowiony. W załączeniu natomiast oświadczenie matki dłuznika że ona odebrala informacje o wszczeciu i prosi o wstrzymanie postepowania w sprawie zatrzymania prawa jazdy synowi bo syn obecnie przebywa zagranica.

Jak powinnam się ustosunkowac do tego pisma ze starostwa? Wystąpic do komornika o ustalenie adresu??? i na policje???
majka131
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 lip 2014, 9:48

pomoże ktoś?
majka131
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU