pomozcie ROPS :( - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 mar 2014, 14:24

ROPS wyslal do nas inf. i zapytanie , okazalo sie ze Panstwo pobierajac zasilek w Wlk. B. pobierali u nas.
Teraz jestesmy zobowiazani wyslac do nich zapytanie czy istnieje koordynacja , tak ? i.... moje pytanie - powinnam dołączyc do tego wniosek , czy tylko dec. przyznajaca ?
~anka

Napisano: 11 mar 2014, 14:28

U mnie, piszą żeby przesłać im kopie decyzji.
~Ruda

Napisano: 11 mar 2014, 14:29

wniosek kompletny oraz decyzję
~machu pichu

Napisano: 11 mar 2014, 14:56

kurcze , no wlasnie czyli wniosek tez , czy tylko decyzja ?
~anka

Napisano: 11 mar 2014, 15:01

tylko kserokopie decyzji, wniosek prześlesz, jak odpiszą ze mają zastosowanie przepisy o koordynacji i będziesz musiała uchylić albo dać do stwierdzenia nieważności własne decyzje przyznające
~ELA

Napisano: 11 mar 2014, 15:07

ELA , dziekuje , a moge jeszcze jedno pytanko....
Czy moge w jednym pismie napisac do nich odpowiedz i zadac moje pytanie o koordynacje ? Czy musza to byc dwa pisma ? Pierwsza moja sprawa :(
~anka

Napisano: 11 mar 2014, 15:10

Ja piszę w jednym
~Ruda

Napisano: 11 mar 2014, 15:11

ślicznie dziękuje za pomoc :)
~anka

Napisano: 11 mar 2014, 15:12

oczywiście, ze możesz :)
~ELA

Napisano: 11 mar 2014, 21:19

\'zobowiazani wyslac do nich zapytanie czy istnieje koordynacja , tak ? i.... moje pytanie - powinnam dołączyc do tego wniosek , czy tylko dec. przyznajaca ?\'

Do zapytania o koordynację dołączam tylko ewentualnie zaświadczenie jeśli osoby korzystały ze świadczeń, czasem panie z Rops-u proszą o przefaksowanie karty świadczeń. Czasem udzielam info telefonicznie. Generalnie wniosek i decyzję wysyłasz dopiero po ustaleniu czy ta koordynacja zachodzi - jeśli zaszła. Oczywiście najpierw trzeba to pouchylać odpowiednio ;) No ja tak robię przynajmniej ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x