urlop wychow. a zas. macierzyński - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 mar 2014, 14:33

witam
kobitka będąc na urlopie wychowawczym urodziła dziecko, miała dodatek z tyt. wychow. Od dnia porodu uchyliłam jej dodatek, ale zastanawiam się nad przeliczeniem dochodu. Składając wniosek liczyłam doch. utracony z tyt. wychow. Czy teraz przeliczyć doch. nie licząc utraconego. Jak to w końcu jest?
Ja mam informację, że uzyskała zasiłek macierzyński, ale czy to automatycznie przerywa się urlop wychowawczy?
~ika

Napisano: 11 mar 2014, 14:54

może ktoś się wypowie???
proszę
~ika

Napisano: 11 mar 2014, 15:33

nie, jesli kobieta urodzila kolejne dziecko w trakcie udzielonego urlopu wychowawczego to nic automatycznie sie nie przerywa...nadal jest na tym udzielonym wczesniej urlopie wychowawczym i nie ma dochodu uzyskanego...uzysk jest tlko wtedy kiedy kobiecie skonczy sie wychowawczy...a konczy sie wtedy do kiedy zostal wczesniej przyznany,albo kobieta przerywa go na wlasna prosbe - wczesniej - np bedac w ciazy i chcac skorzystac z platnego chorobowego,albo z jakich innych powodow chce go przerwac i wrocic do pracy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2014, 15:35

dzięki za odpowiedź
~ika

Napisano: 11 mar 2014, 16:47

Osoba nie może pobierać dodatku wychowawczego kiedy ma prawo do zasiłku macierzyńskiego
~mi

Napisano: 11 mar 2014, 16:56

oczywiscie:) ale nie o tym tu byla mowa
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny