FA proszę o pomoc - zielona jestem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 mar 2014, 15:15

Jak to jest, podpowie mi ktoś, koleżanka zajmująca się FA na chorobowym a ja nie wiem jak postąpić!

Mam panią która ma 2 dzieci z mężem i 1 z innym panem.
Sądowe zaprzeczenie ojcostwa przez męża na to trzecie dziecko już ma, zasądzone alimenty na 2 dzieci ( wspólnych) też oczywiście mąż nie płaci.
Papiery rozwodowe są już w sądzie, ale terminu rozprawy nie.
Mąż przebywa za granicą.
Na to trzecie dziecko w chwili obecnej nie ma nic bo nie ma ustalonego ojcostwa czyli ojciec dziecka nieznany.

Powiedzcie jakie dokumenty ma mi dostarczyć aby mogla brać FA.
Czy jeżeli są małżeństwem to ma go podać do składu rodziny a co za tym idzie jego dochody, bo wiadomo, że on jej ich nie udostępni
~ola

Napisano: 11 mar 2014, 15:31

Do składu rodziny męża nie podaje, jego dochodów też nie, poza tym akty ur. dzieci, swoje dochody i dzieci jeśli są pełnoletnie za 2012 r., wyrok zasadzający alimenty, zaśw. od komornika o bezskutecz. egzekucji św. aliment.
~Ruda

Napisano: 11 mar 2014, 16:15

a co ze świadczeniami rodzinnymi?
~olka

Napisano: 11 mar 2014, 16:17

do świadczeń rodz. dopóki się nie rozwiodą mąż musi być w składzie rodziny i potrzebny jest jego dochód.
~Ruda

Napisano: 11 mar 2014, 16:59

Ale przecież jak dłużnik jest za granicą, to egzekucję prowadzi Sąd Okręgowy, a nie komornik. Zaświadczenia o bezskuteczności też wystawia sąd.
~Ewa

Napisano: 11 mar 2014, 17:01

Zależy czy jest tam legalnie czy nie.
~Ruda

Napisano: 18 mar 2014, 12:06

babka alimenty ma zasądzone od stycznia 2014 - czy mam je liczyć do dochodu, bo poza tym nie ma nic tzn. żadnego dochodu
~ola

Napisano: 18 mar 2014, 12:08

Nie
~Ruda

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x