Dłużnik chce odzyskać prawo jazdy bo ma możliwość podjęcia pracy. Pouczyłam go,że musi spłacać przez 6 m-cy conajmniej 50% bieżących alimentów i stawić się na wywiad. I problem w tym, że nie wiem gdzie na ten wywiad ma się zgłosić. Zatrzymane prawko ma przez nas w 2014 r., w 2015 wyprowadził się do Warszawy, więc do OWW wysłaliśmy, że już nie jesteśmy OWD a 2016 nie ma w ogóle wniosku o podjęcie działań, bo wierzycielka nie ma przyznanych świadczeń. Gdzie chłopak ma się stawić na wywiad i kto składa wniosek o zwrot prawa jazdy gdy bedzię spłacać? Obecnie dalej zamieszkuje w Warszawie, meldunek ma dalej u nas.
dzięki Elmer. Czy jak już spełni wszystkie przesłanki, odzyska prawo jazdy itd. to ja coś robię z decyzją o uchylaniu się, którą wydałam w 2014 r. (decyzje wydawaliśmy na każdy okres świadczeniowy, bo takie mieliśmy zalecenia z UW)?
ps. Czysty przypadek choć jesteśmy podobne do siebie
Do mnie też zgłosił się dłużnik z prośbą o zwrot prawa jazdy, ponieważ mógłby dostać pracę gdyby miał prawo jazdy,niestety mówi, że nie płacił nic przez ostatnie 6-mcy, czy mogę na podstawie jego wniosku wezwać go na wywiad a potem pismo do starostwa o zwrot prawa jazdy ?