pomyłka w 500+ zwrot świadczenia jak to zrobić - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 18 lip 2016, 14:57

kb pisze:pagap - no tak jesli kobieta wyrazi ci zgode, to tak, ale ja na miejscu tej kobiety bym takiej zgody nie wyrazila:) wez tu teraz oddaj co dawno juz wydalas...
u nas oni złożyli wniosek na NIE WNOSZE a 1 dziecko jest pelnoletnie, i kolezanka rozpatrzylaim bez dochodow, kobieta przy odbieraniu bardzo sie wczytywala zdziwiona ze dostala ale nic nie dostala dopiero za kilka dni przyszla do sekretarz :P ma napisac pismo i zrobic przelew
pagap
Stażysta
Od: 02 maja 2016, 20:23
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2016, 14:57

]
a mi ma kobieta napisac oświadczenie ze wyraza zgode na zmiane dycjii i ja jej na podstawie art 155 KPA decyzje uchyle i teraz po uchylajacej decyzja prawidłowa wszczecie i o nienaleznie pobranym?[/quote] kolejnosc taka?
pagap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 lip 2016, 15:07

art.27 w dalszej części- osoba nienależnie pobrała świadczenie wychowawcze lub wystąpiły inne okoliczności mające wpływ na prawo do świadczenia wychowawczego.
Są to świadczenia nienależnie pobrane a inne okoliczności to to, że jest błąd, który należy wyeliminować. Wszczynam postępowanie, powiadamiam stronę o zaistniałych okolicznościach, uchylam w części decyzję, i przypisuje do zwrotu .
grażyna3

Napisano: 20 lip 2016, 11:28

pagap pisze:]
a mi ma kobieta napisac oświadczenie ze wyraza zgode na zmiane dycjii i ja jej na podstawie art 155 KPA decyzje uchyle i teraz po uchylajacej decyzja prawidłowa wszczecie i o nienaleznie pobranym?
kolejnosc taka?[/quote]

Elmer Tom Ewalu podpowiedzcie mi proszę, mam już zgodę wnioskodawcy na zmianę decyzji na podstawie 155 KPA czy robię wszczęcie? czekam 7 dni i dopiero uchylająca i jak wpłaci zwrot nie robię już o nienależnie pobranym? dobrze rozumiem

czy to jej oświadczenie jest już wszczęciem
pagap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2016, 13:36

pagap pisze:
pagap pisze:]
a mi ma kobieta napisac oświadczenie ze wyraza zgode na zmiane dycjii i ja jej na podstawie art 155 KPA decyzje uchyle i teraz po uchylajacej decyzja prawidłowa wszczecie i o nienaleznie pobranym?
kolejnosc taka?

Elmer Tom Ewalu podpowiedzcie mi proszę, mam już zgodę wnioskodawcy na zmianę decyzji na podstawie 155 KPA czy robię wszczęcie? czekam 7 dni i dopiero uchylająca i jak wpłaci zwrot nie robię już o nienależnie pobranym? dobrze rozumiem

czy to jej oświadczenie jest już wszczęciem[/quote] Elmer podpowiedz
pagap
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x