Pani złożyła wniosek teraz w październiku bo kończy jej się poprzednia decyzja. Zauważyłam w tej poprzedniej (obowiązującej do października) błąd, tzn dodatek wyliczony jest ok, dobrze wpisana kwota w decyzji, ale błędnie wpisałam wyliczenia dochodu.
Czy robić sprostowanie czy już sobie darować?
Pomyłka w decyzji (koniec obowiązywania)
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Pomyłka w decyzji (koniec obowiązywania)
Ważne, ze w sentencji masz dobrze. Musisz sama zdecydować czy to zostawić.
Jeśli chcesz wydać postanowienie o oczywistej pomyłce, to pisz póki decyzja jest w obrocie prawnym.
Natomiast jeśli nie wydasz sprostowania to w razie kontroli narażasz się na zapis o błędzie w decyzji w protokole pokontrolnym.
Jeśli chcesz wydać postanowienie o oczywistej pomyłce, to pisz póki decyzja jest w obrocie prawnym.
Natomiast jeśli nie wydasz sprostowania to w razie kontroli narażasz się na zapis o błędzie w decyzji w protokole pokontrolnym.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Dziękuję...Maxima pisze: 16 paź 2024, 15:16 Ważne, ze w sentencji masz dobrze. Musisz sama zdecydować czy to zostawić.
traktować to mam jako omyłkę pisarską, tak?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
takmmartyna pisze: 17 paź 2024, 8:53Dziękuję...Maxima pisze: 16 paź 2024, 15:16 Ważne, ze w sentencji masz dobrze. Musisz sama zdecydować czy to zostawić.
traktować to mam jako omyłkę pisarską, tak?
Oprócz Pomyłka w decyzji (koniec obowiązywania) - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
SKład gospodarstwa domego
Zakład karny
Czy wliczać do dochodu dodatek motywacyjny 1000 zł dla pracownika OPS
proszę o sprawdzenie wyliczenia dodatku mieszkaniowego
wniosek złożony a wnioskodawca w hospicjum
renta ''odszkodowawcza" przez błąd szpitala
stypendium naukowe
szkolenie z DM z dr Mazurkiewiczem
Wyliczenie dodatku ręcznie
Zawiadomienie
służebność mieszakniowa
Wprowadzenie w błąd