ponawiam pytanie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 maja 2014, 14:41

opiekun podja prace w listopadzie za ten okres 4 miesiecy zwrot z pracy zwolnił sie 20 maja co zrobic czy dalej przyznac zasiłek dla opiekuna czy sie nie nalezy nadal sprawuje opieke nad matka mieszka znia matka nie chodzaca litosci bo oszaleje
sopel

Napisano: 28 maja 2014, 14:48

Zasiłek dla opiekuna tylko dla tych którym wygasło z mocy ustawy świadczenie pielęgnacyjne. jeżeli jemu wygasło 1 lipca i podjął prace w listopadzie to wyrównanie za lipiec-październik. Po 20 maja należy się zasiłek dla opiekuna
ALE

Napisano: 28 maja 2014, 14:52

tak wygasło 1 lipca 2013 z mocy ustawy swiadczenie było przyznane nastałe czyli z czystym sumieniem moge przyznac opiekunowi zasiłek dla opiekuna moze po szkoleniu bede wiedział wiecej
sopel

Napisano: 28 maja 2014, 17:25

sopel nie truć się daj odmowę co tam niech się odwola.
xvc

Napisano: 28 maja 2014, 17:40

xvc włącz się do dyskusji jak już będziesz wiedział o czym ona jest a przede wszystkim jak opanujesz tajniki języka polskiego.
xvc pisze:sopel nie truć się daj odmowę co tam niech się odwola.
Rozumiem, że w tym zdaniu słowo "nie truć"ma oznaczać aby sopel się nie przemęczał ( nie trudź ) a nie aby się nie truł ? :lol:
Jola 1

Napisano: 28 maja 2014, 18:42

do xvc jesli sie nalezy to czemu mam dac odmowe wiem ile trudu ten pan musi włozyc w opieke nad matka i wiem ze opiekuje sie z sercem takiego syna mozna pozazdroscic chciałem sie poradzic bo mam jeden taki przypadek i bardzo dziekuje ale ze mi odowiedziała
sopel

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x