Ciezko mi powiedziec, ma wezwaie do gminej komisji przeciwdzialania alkoholizmowi 24, w srode 18 zarejstrowalem go do lekarza psychologa od uzaleznien dostaje swiadczenia z GOPS za znaczny stopien i ja SZO za opieke.
Moim zdaniem SZO powinno być na te dwa miesiące wstrzymane, bo nie będziesz w tym czasie sprawował opieki. Zasiłek stały moim zdaniem powinien być wypłacany ale nie wiem, czy nie było ostatnio zmian w tym zakresie..
powoli powoli
ps. mało Pan wie
spokojnie, polecam ustalić najpierw, czy ojciec idzie na odział zamknięty, czy ma np dojeżdżać na spotkania, chodzić do terapeuty, formy leczenia uzależnień są różne
komisja nie zapakuje Panu ojca i nie zawiezie do szpitala bez jego zgody, to po pierwsze, po drugie przymusowe leczenie to z decyzji sądu jedynie może być
także spokojnie poczekać do 24 i wtedy, jak już będzie znał Pan szczegóły to pytać
najczęściej taka komisja kieruje osobę uzależnioną do terapeuty
a jeśli szpital to też nie jest, że z dnia na dzień biorą ... no chyba że zagraża sobie czy innym
jeśli będzie oddział zgłosić to do instytucji, które płacą i będą wiedziały co zrobić
Moim zdaniem SZO powinno być na te dwa miesiące wstrzymane, bo nie będziesz w tym czasie sprawował opieki. Zasiłek stały moim zdaniem powinien być wypłacany ale nie wiem, czy nie było ostatnio zmian w tym zakresie..