Ponawiam pytanie
- Sebastian
- Praktykant
- Zajmuję się: Zdrowy styl życia.
Ponawiam pytanie
Co w przypadku, gdy taty zasilek staly i moj specjalny zasilek opiekunczy wplywa na moje konto, a tata zostanie skierowany na 2 msce na terapie ?.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
Re: Ponawiam pytanie
terapię tzn ? oddział zamknięty ?
- Sebastian
- Praktykant
Ciezko mi powiedziec, ma wezwaie do gminej komisji przeciwdzialania alkoholizmowi 24, w srode 18 zarejstrowalem go do lekarza psychologa od uzaleznien dostaje swiadczenia z GOPS za znaczny stopien i ja SZO za opieke.
- Sebastian
- Praktykant
Nie wiem co na tej komisji, nie wiem co lekarz psycholog, nie wiem co ze swidczeniami, jesli oddzial zamkniety.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Moim zdaniem SZO powinno być na te dwa miesiące wstrzymane, bo nie będziesz w tym czasie sprawował opieki. Zasiłek stały moim zdaniem powinien być wypłacany ale nie wiem, czy nie było ostatnio zmian w tym zakresie..
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
powoli powoli
ps. mało Pan wie
spokojnie, polecam ustalić najpierw, czy ojciec idzie na odział zamknięty, czy ma np dojeżdżać na spotkania, chodzić do terapeuty, formy leczenia uzależnień są różne
komisja nie zapakuje Panu ojca i nie zawiezie do szpitala bez jego zgody, to po pierwsze, po drugie przymusowe leczenie to z decyzji sądu jedynie może być
także spokojnie poczekać do 24 i wtedy, jak już będzie znał Pan szczegóły to pytać
najczęściej taka komisja kieruje osobę uzależnioną do terapeuty
a jeśli szpital to też nie jest, że z dnia na dzień biorą ... no chyba że zagraża sobie czy innym
jeśli będzie oddział zgłosić to do instytucji, które płacą i będą wiedziały co zrobić
ps. mało Pan wie

spokojnie, polecam ustalić najpierw, czy ojciec idzie na odział zamknięty, czy ma np dojeżdżać na spotkania, chodzić do terapeuty, formy leczenia uzależnień są różne
komisja nie zapakuje Panu ojca i nie zawiezie do szpitala bez jego zgody, to po pierwsze, po drugie przymusowe leczenie to z decyzji sądu jedynie może być
także spokojnie poczekać do 24 i wtedy, jak już będzie znał Pan szczegóły to pytać
najczęściej taka komisja kieruje osobę uzależnioną do terapeuty
a jeśli szpital to też nie jest, że z dnia na dzień biorą ... no chyba że zagraża sobie czy innym
jeśli będzie oddział zgłosić to do instytucji, które płacą i będą wiedziały co zrobić
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Jeśli oddział zamknięty.Arla pisze: 12 sie 2021, 9:52 Moim zdaniem SZO powinno być na te dwa miesiące wstrzymane, bo nie będziesz w tym czasie sprawował opieki. Zasiłek stały moim zdaniem powinien być wypłacany ale nie wiem, czy nie było ostatnio zmian w tym zakresie..
- Sebastian
- Praktykant
A jesli jest to 3 tyg. detoks w szpitalu ?
-
- Starszy referent
- Kontakt:
W takim przypadku szo dzieli się przez liczbę dni i wypłaca tylko za dni, w których sprawowałeś opiekę.
- Sebastian
- Praktykant
A co z zasilkiem stalym jesli przebywa na terapii zamknietej ?
Oprócz Ponawiam pytanie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ŚP ubezpieczenie emeryta
wysyłanie wniosku do UW- CKOMUNIKAT SIĘ POJAWIA
nienależnie pobrane
Proszę o pomoc - koordynacja
Opiekun pawny wnioskuje o świadczenie pielęgnacyjne
świdczenie pielęgnacyjne przyznane przez SKO
ŚW
2 wnioski o świadczenie pielegnacyjne
Ulga dla młodych
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu
Nienależnie pobrane SZO - decyzja uchylona przez SKO do ponownego rozpatrzenia