Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę a koordynacja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę a koordynacja

Post autor: Edysia185 »

Witajcie, Pani pobiera 500+, zasiłek rodzinny oraz świadczenie pielęgnacyjne na siostrę. Przyszła zgłosiła, że mąż od 2 sierpnia zmienił pracę i jest oddelegowywany do pracy za granicą. Tydzień Polska tydzień zagranica. Ma A1. Wiadomo, że 500+ wysyłamy do UW, oraz chcą decyzję ze świadczenia pielęgnacyjnego jako potwierdzenie jej aktywności zawodowej w Polsce. Ustalą, że zachodzi koordynacja. I wtedy co robić ze świadczeniem pielęgnacyjnym skoro jest na siostrę, a nie na dziecko? Czy wtedy świadczenie pielęgnacyjne podlega koordynacji?
admin.2021
Referent
Zajmuję się: ŚW.
Kontakt:

Re: Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę a koordynacja

Post autor: admin.2021 »

Ja miałam podobną sprawę i dzwoniłam do UW. U mnie z tą różnicą, że dziewczyna pobierała świadczenie pielęgnacyjne na matkę, miała dziecko i wyjechał w międzyczasie partner (ojciec dziecka), pani z UW wyjaśniła, że muszę wysłać decyzję, ale jedynie będzie ona potrzebna jako potwierdzenie aktywności zawodowej w Polsce tej dziewczyny. Natomiast przepisy o koordynacji nie zachodziły w stosunku do pielęgnacyjnego. Inna sytuacja byłaby gdyby tyczyło się to świadczenia ale pobieranego na dziecko :) Najlepiej zadzwoń do swojego UW i wyjaśnią Ci dokładnie :)
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Re: Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę a koordynacja

Post autor: bubek »

koordynacji brak..................................
https://www.kasarodziny.pl/
ODPOWIEDZ