ponowna LBA - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 lut 2014, 14:23

mam pytanie osoba złożyła wniosek o dofinansowanie min.ułożenia na schodach plytek antypoślizgowych, dodatkowych uchwytów, poszerzenie drzwi oraz wymianę kabiny prysznicowej (osoba ta miała 6 lat temu już dofnansowanie do kabiny). Wniosek złożyła mama jako pełnomocnik niepelnosprawnej córki z niedowładem prawostronnym. tA mtka jest strasznie roszczeniowa. Podpoewiedzcie czy można ponownie przyznać dofinansowanie albo co jej odpowiedzieć Waszym zdaniem? Proszę o podowiedź
~kate

Napisano: 11 lut 2014, 14:39

hmm.... poza wymianą kabiny mogłaby pewnie dostać dofinansowanie
~pcprK

Napisano: 11 lut 2014, 14:44

jeżeli wnioskuje znów o dokładnie to samo to nie powinna dostać. Skoro likwidacja barier polega na dostosowaniu łazienki na potrzeby osoby niepełnosprawnej ze względu na jej stan zdrowia, i raz już była przystosowana, a teraz chcą tylko wymienić na nowe to nie ma opcji. Jeżeli stan córki się pogorszył i chcą np. posadzkę antypoślizgową i uchwyty - których nie ma w w łazience to można wziąć pod uwagę.
~gava

Napisano: 11 lut 2014, 16:30

dzięki też podobne mam odczucia tylko nie wiem jak jej to uzasadnić żeby sie nie wkurzała
~kate

Napisano: 11 lut 2014, 17:21

ja chyba miałam coś podobnego w zeszłym roku.. odwiedź była w stylu, że z uwagi na ograniczone środki pierwszeństwo w dofinansowaniu przysługuje osobom które nigdy nie korzystały, było zaznaczone że dofinansowanie nie obejmuje REMONTU łazienki, a przystosowanie obecnej na potrzeby osoby niepełnosprawnej + regułka co to są bariery, skoro jest brodzik tzn że nie ma bariery, jaką barierę ta Pani chce likwidować?
Bo jak uzasadniają konieczność wymiany starej kabiny na nową? W czym im to pomoże, co da co ułatwi? Ładnie ująć w słowa i odpisać.
~gava

Napisano: 12 lut 2014, 10:21

tak naprawde to poza tym, ze kabina sie zepsuła to niewiele wiecej napisała tak w ogole to te uzasadnienia są beznadziejnie pisane przez ludzi wieczniie sie pytaja ,,a co ja mama tu napisać\" jakbym to ja mała widiec w czym ta osoba ma problemy.......A TAK WOGOLE TO WIELKIE DZIEKI ZA NAKREŚLENIE ODPOWIEDZI!!!
~kate

Napisano: 12 lut 2014, 11:18

gdy ludzie się mnie pytają co maja napisać w uzasadnieniu to uświadamiam ich że to m.in mnie maja przekonać żeby dostali dofinansowanie i że ja im nie powiem co, bo sama siebie przekonywać przecież nie będę :D Zazwyczaj robi im sie głupio i piszą sami.
~gava

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x