Ośrodek Mow - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 lut 2014, 12:30

Witam, moja córka kończy za 4miesiące 18 lat. Została umieszczona do Ośrodka Wychowawczego za niechodzenie do szkoły. Była tam zaledwie dwa dni i uciekła. Dziewczyna nie sprawia żadnych problemów, pomaga w domu, opiekuje się rodzeństwem jednak problem z niechodzeniem do szkoły - tylko to, albo aż to.
Moje pytanie brzmi, co jako matka mam począć w tym momencie? Czekać na przyjazd policji? Czy w jakiś sposób Adwokat pomoże mi ją wyciągnąć z stamtąd na okres próbny - ma załatwioną szkołę weekendową dla dorosłych, dopiero teraz w takim systemie bo trzeba mieć rocznikowo 18 lat. Pytanie, czy przez takie ucieczki mogą ją zostawić do 21roku zycia? Proszę o jakiekolwiek rady, jestem bezradna. Z góry dziękuję.
~A

Napisano: 10 lut 2014, 16:26

trzeba się było odwołać od postanowienia sądu i złożyć przed sądem obietnicę, że córka zapisze się do szkoły dla dorosłych. ale tak naprawdę do MOW to sąd kieruje jak jest demoralizacja, a nie tylko nie chodzenie do szkoły...
~Dora

Napisano: 10 lut 2014, 16:52

\"\" nie chodzenie do szkoły\" albo inaczej \"systematyczne uchylanie sie od obowiązku szkolnego\" to przejaw demoralizacji.
~mm

Napisano: 11 lut 2014, 10:11

tak tak, ale trzeba brać pod uwagę chyba też inne rzeczy, zazwyczaj za \"wagarowanie\" dzieciaki trafiają do placówki op-wych
~Dora

Napisano: 17 lut 2014, 15:46

Napisalismy odwolanie do sadu ale nadal cisza, córka nadal na ucieczce. Nie wiem co mam robić. Jakie będą konsekwencje tej ucieczki
~joanna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x