ponowna weryfikacja - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 08 lis 2016, 12:19

pani złożyła wniosek na stypendium. przekroczyła dochód i dostała odmowę.teraz dochód ma niższy i się łapie. pani złożyła prośbę o ponowną weryfikację sytuacji rodziny.pani się łapie. czy można przyznać stypendium na podstawie takiej prośby z dołączonymi dokumentami o dochodzie, czy trzeba złożyć nowy wniosek?
123123

Napisano: 08 lis 2016, 12:28

Ja zrobiłam podobnie jak Forumowicze pisali, czyli od osób ,które wiedziały, że dochód im się zmniejszy np od września brałam oświadczenia, że taki fakt nastąpi. Kiedy nastąpił przyjęłam ich pisemną prośbę o ponowne rozpatrzenie wniosku i weryfikację dochodów.
celestynka
Stażysta
Od: 15 kwie 2014, 8:06
Zajmuję się: ŚR/DS/

Napisano: 08 lis 2016, 13:28

ja daje decyzje odmowna , nastepnie jak ma mniejszy dochod to pisze mi oświdczenie ze wyraza zgdde na zmine dec nr.... z dnia ... w związku ze zmina syt.przliczam wszystko od nowa , jezeli się łapie to robię decyzje z decyzji.
onaaa

Napisano: 10 lis 2016, 11:36

można zmieniać decyzję odmowną?
123123

Napisano: 10 lis 2016, 15:12

Art. 154. [Wzruszenie decyzji, z której nie wynikają prawa strony]
§ 1. Decyzja ostateczna, na mocy której żadna ze stron nie nabyła prawa, może być w każdym czasie uchylona lub zmieniona przez organ administracji publicznej, który ją wydał, jeżeli przemawia za tym interes społeczny lub słuszny interes strony.
§ 2. W przypadkach określonych w § 1 właściwy organ wydaje decyzję w sprawie uchylenia lub zmiany dotychczasowej decyzji.
xyz@

Napisano: 10 lis 2016, 15:27

Ale z jakiego tytułu zmniejszy się dochód? Utrata pracy czy może zmniejszenie kwoty rodzinnego czy prac dorywczych? Ja nie zmieniam odmownej. Utrata dochodu w postaci utraty pracy jest istotna przesłanką do złożenia wniosku poza terminem. Przyjmuję jeszcze raz wniosek i prowadzę postępowanie. W przypadku "tylko" zmniejszenia dochodu w którymś miesiącu do przodu nie robię przeliczeń, gdyż ta osoba nie może mi określić w jakiej wysokości będzie miała dochód za prace dorywcze, albo dochody innych osób z rodziny.
wena

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x