zmiana decyzji na jakiej podstawie - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 lis 2016, 9:24

Mam sytuacje, że wydałam już decyzję którą przyznałam na okres od września do grudnia w wysokości 100%. Teraz przyszła Pani i oświadczyła że podjęła zatrudnienie i z dochodów wynika, że powinna mieć stypendium w niższej wysokości od listopada. Jak zmienić decyzję i jaką podstawę prawną podać.
ebe

Napisano: 06 lis 2016, 22:34

Art. 163. Organ administracji publicznej może uchylić lub zmienić decyzję, na mocy której strona nabyła prawo, także w innych przypadkach oraz na innych zasadach niż określone w niniejszym rozdziale, o ile przewidują to przepisy szczególne.

1. strona Cię informuje o nowych dokumentach
2. robisz wszczęcie postępowania w sprawie zasadności pobierania za dany miesiąc
3. uchylenie decyzji
"W życiu zwycięża tylko głupi; mądry widzi przed sobą zbyt wiele trudności i traci pewność siebie zanim zacznie działać."
Erich Maria Remarque
Stańczyk
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 20 mar 2016, 16:47
Zajmuję się:

Napisano: 07 lis 2016, 8:54

Wszystko się zgadza, tylko, ze ta Pani dalej się kwalifikuje do pobierania stypendium tylko w niższej wysokości stypendium. Za okres IX-X przysługiwało jej z dochodów stypendium w wysokości (100%) 118,00 zł natomiast od XI wysokość stypendium jest niższa ponieważ wzrosły dochody.
ebe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x