Bardzo proszę o wyrażenie waszego zdania w tym temacie.
Pani X złożyła wniosek o dm. Dom prywatny. Pani jest dosyć "znana" na terenie i wiem, że ma zaległości za odpady i kanalizację od 2019 r. (potwierdzono mi to również w zakładzie gospodarki komunalnej). Pytanie czy mogę jej przyznać dm czy nie?
ponownie proszę o pomoc
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe dodatki energetyczne
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: ponownie proszę o pomoc
zawsze na szkoleniach mówiono, że stare zaległości nas nie interesują...jednak gdy zostanie przyznany dodatek...wtedy należy monitorować, czy w czasie trwania dodatku powstaną zaległości. Gdy są...należy dodatek wstrzymać po dwóch miesiącach. Jednak...dom prywatny to zarządcy nie ma....a wnioskodawca sam pewnie nie przyzna się ...musisz chyba wtedy sprawdzić w zakładzie gospodarki...z drugiej strony...wydatki przedstawia się ponoszone przy składaniu wniosku...jeśli wydatków nie poniosła to wydatki wynoszą zero...tylko...jesli nie poniosla...czy należy się jej dodatek...Ewka'a pisze: 05 lis 2021, 9:54 Bardzo proszę o wyrażenie waszego zdania w tym temacie.
Pani X złożyła wniosek o dm. Dom prywatny. Pani jest dosyć "znana" na terenie i wiem, że ma zaległości za odpady i kanalizację od 2019 r. (potwierdzono mi to również w zakładzie gospodarki komunalnej). Pytanie czy mogę jej przyznać dm czy nie?

Oprócz ponownie proszę o pomoc - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
GUS
Wstrzymanie dodatku
dochód uzyskany utracony
dodatki mieszkaniowe-praca dorywcza
renta z zagranicy
STYPEDNIUM SZKOLNE, RYCZATŁTY
Działalność gospodarcza ryczałt
Dodatkowe 15 m dla osoby na wózku inwalidzkim
proszę o przeliczenie
świadczenie z zagranicy
Zamieszkuje 5 osób, wykazują 4