ponowny wniosek osoby ze składu rodziny
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ponowny wniosek osoby ze składu rodziny
w sierpniu został złożony wniosek o dodatek węglowy gospodarstwo 3 osobowe i rozpatrzony pozytywnie. W listopadzie wpłyną wniosek z tego samego adresu tylko złożony przez osobę ze składu rodziny tego poprzedniego. Wniosek pozostawiamy bez rozpoznania czy dajemy decyzję odmowną.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ponowny wniosek osoby ze składu rodziny
podbijam pytanie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Bez rozpoznania.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/Da/DW
- Kontakt:
Odmowa na podstawie art. 2 ust. 6
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
tak jest Odmowa na podstawie art. 2 ust. 6
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/DO
- Kontakt:
A co wtedy gdy dałam odmowę i osoba napisała mi odwołanie że tworzą odrębne gospodarstwa domowe mieszkają w domu dwu poziomowym w odrębnych lokalach każdy ma oddzielną łazienkę i kuchnie a we wcześniejszym wniosku wpisali skład całego domu bo źle zinterpretowali formę wniosku.
Idę na wywiad w ramach samokontroli sprawdzam i przyznaje świadczenie. czy trzymam się tego że już wystąpili w składzie tamtego gospodarstwa i wysyłam do SKO
Idę na wywiad w ramach samokontroli sprawdzam i przyznaje świadczenie. czy trzymam się tego że już wystąpili w składzie tamtego gospodarstwa i wysyłam do SKO
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
- Kontakt:
tez jestem ciekawa ?mam 3 takie sytuacje? osoby nawet nie wiedziały ,że są w składzie? np rodzice składali wniosek,a dorosłe dzieci tworzące odrębne gospodarstwa zostały wpisane do składu? w ogóle to uważam ,że powinna być nad odmowa w związku z tym, że wystąpiły już w składzie innego wniosku, zastanawiam się tylko czy wysłać pracownika mimo wszystko na wywiad? tzn? osoby napisały oświadczenia ,argumentując tym ,iż wpisując osoby do składu sugerowali się zameldowaniem? znam te osoby i te osoby faktycznie maja odrębne lokale. czy odmówić i jak SKO da do ponownego rozpatrzenia i wtedy wywiad? czy już dołączyć przeprowadzony wywiad?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Przez dłuższą chwilę myślałem że znak zapytania to tak naprawdę kropka (zepsuta klawiatura czy coś), ale pod koniec jednak jedna kropka się pojawiła i już sam nie wiem? Co dokładnie taka forma znaczy? Czy jeśli zamiast kropki jest znak zapytania to znaczenie zdania ma być inne? Dziwne rzeczy?zocha1234 pisze:tez jestem ciekawa ?mam 3 takie sytuacje? osoby nawet nie wiedziały ,że są w składzie? np rodzice składali wniosek,a dorosłe dzieci tworzące odrębne gospodarstwa zostały wpisane do składu? w ogóle to uważam ,że powinna być nad odmowa w związku z tym, że wystąpiły już w składzie innego wniosku, zastanawiam się tylko czy wysłać pracownika mimo wszystko na wywiad? tzn? osoby napisały oświadczenia ,argumentując tym ,iż wpisując osoby do składu sugerowali się zameldowaniem? znam te osoby i te osoby faktycznie maja odrębne lokale. czy odmówić i jak SKO da do ponownego rozpatrzenia i wtedy wywiad? czy już dołączyć przeprowadzony wywiad?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Ja będę się trzymać tego że już był w składzie, na wywiad nie pójdę chyba że dadzą do ponownego i będą kazaćMoNNow pisze: 08 gru 2022, 13:15 .......
Oprócz ponowny wniosek osoby ze składu rodziny - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Jak to jest
informacja o pozostawieniu bez rozpoznania
do kiedy rozpatrzenie wniosków o DW
osłonowy w 2023
Decyzja czy informacja :)
wezwanie do złozenia wyjaśnień - terminy i rozstrzygnięcie
wezwanie
preferencyjny zakup węgla
według właściwości
Termin wypłaty DW
co robicie z tymi nieszczęsnymi piętrówkami....
do TOMA -2 domy pod jednym adresem
decyzja bez wniosku
Jednak nie mieszka - ja załatwić żeby było dobrze?
nieodebrany dodatek osłonowy
Dodatek dla podmiotów wrażliwych