ponowny wniosek osoby ze składu rodziny

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
gopsz3
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

ponowny wniosek osoby ze składu rodziny

Post autor: gopsz3 »

w sierpniu został złożony wniosek o dodatek węglowy gospodarstwo 3 osobowe i rozpatrzony pozytywnie. W listopadzie wpłyną wniosek z tego samego adresu tylko złożony przez osobę ze składu rodziny tego poprzedniego. Wniosek pozostawiamy bez rozpoznania czy dajemy decyzję odmowną.
referent444
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ponowny wniosek osoby ze składu rodziny

Post autor: referent444 »

podbijam pytanie
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

Bez rozpoznania.
M.K.
Praktykant
Zajmuję się: PS/Da/DW
Kontakt:

Post autor: M.K. »

Odmowa na podstawie art. 2 ust. 6
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Post autor: elinka85 »

tak jest Odmowa na podstawie art. 2 ust. 6
MoNNow
Praktykant
Zajmuję się: PS/DO
Kontakt:

Post autor: MoNNow »

A co wtedy gdy dałam odmowę i osoba napisała mi odwołanie że tworzą odrębne gospodarstwa domowe mieszkają w domu dwu poziomowym w odrębnych lokalach każdy ma oddzielną łazienkę i kuchnie a we wcześniejszym wniosku wpisali skład całego domu bo źle zinterpretowali formę wniosku.
Idę na wywiad w ramach samokontroli sprawdzam i przyznaje świadczenie. czy trzymam się tego że już wystąpili w składzie tamtego gospodarstwa i wysyłam do SKO
zocha1234
Starszy referent
Zajmuję się: ZR, FA, wszystko
Kontakt:

Post autor: zocha1234 »

tez jestem ciekawa ?mam 3 takie sytuacje? osoby nawet nie wiedziały ,że są w składzie? np rodzice składali wniosek,a dorosłe dzieci tworzące odrębne gospodarstwa zostały wpisane do składu? w ogóle to uważam ,że powinna być nad odmowa w związku z tym, że wystąpiły już w składzie innego wniosku, zastanawiam się tylko czy wysłać pracownika mimo wszystko na wywiad? tzn? osoby napisały oświadczenia ,argumentując tym ,iż wpisując osoby do składu sugerowali się zameldowaniem? znam te osoby i te osoby faktycznie maja odrębne lokale. czy odmówić i jak SKO da do ponownego rozpatrzenia i wtedy wywiad? czy już dołączyć przeprowadzony wywiad?
roriyok
Starszy referent
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: roriyok »

zocha1234 pisze:tez jestem ciekawa ?mam 3 takie sytuacje? osoby nawet nie wiedziały ,że są w składzie? np rodzice składali wniosek,a dorosłe dzieci tworzące odrębne gospodarstwa zostały wpisane do składu? w ogóle to uważam ,że powinna być nad odmowa w związku z tym, że wystąpiły już w składzie innego wniosku, zastanawiam się tylko czy wysłać pracownika mimo wszystko na wywiad? tzn? osoby napisały oświadczenia ,argumentując tym ,iż wpisując osoby do składu sugerowali się zameldowaniem? znam te osoby i te osoby faktycznie maja odrębne lokale. czy odmówić i jak SKO da do ponownego rozpatrzenia i wtedy wywiad? czy już dołączyć przeprowadzony wywiad?
Przez dłuższą chwilę myślałem że znak zapytania to tak naprawdę kropka (zepsuta klawiatura czy coś), ale pod koniec jednak jedna kropka się pojawiła i już sam nie wiem? Co dokładnie taka forma znaczy? Czy jeśli zamiast kropki jest znak zapytania to znaczenie zdania ma być inne? Dziwne rzeczy?
Anka25
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Anka25 »

MoNNow pisze: 08 gru 2022, 13:15 .......
Idę na wywiad w ramach samokontroli sprawdzam i przyznaje świadczenie. czy trzymam się tego że już wystąpili w składzie tamtego gospodarstwa i wysyłam do SKO
Ja będę się trzymać tego że już był w składzie, na wywiad nie pójdę chyba że dadzą do ponownego i będą kazać
ODPOWIEDZ