poprawka sprawozdania za 3 kwartał 2013 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 07 mar 2014, 12:29

dostałam pismo z UW że mam poprawić sprawozdanie za III kwartał 2013 roku. I tak: 1. Wiersz A.5 - świadczenie pielęgnacyjne liczba świadczeń nie może być mniejsza niż suma liczby świadczeń pielęgnacyjnych przyznanych z tytułu... wykazywanych w podwierszach -- suma podwierszy A.5 - A.5.4 nie może być większa od wiersz A.5 zarówno po stronie wydatkowej jak i liczby świadczeń w ujęciu miesięcznym , jeśli wypłata świadczenia pielęgnacyjnego następowała na podstawie nowych decyzji wydanych w 2013 roku wiersz A.5 powinien być równy sumie podwierszy, jeśli wypłaty były na podstawie starych i nowych decyzji to wiersz 5 powinien być większy od sumy podwierszy. Jestenm z woj. wielkopolskiego czy ktoś z was ma do poprawienia to samo i jak to poprawić ??
~gosia

Napisano: 07 mar 2014, 12:34

Też to mam. Sprawozdanie ma cofnięte zatwierdzenie. Nie wiem jak to poprawić.
~anka

Napisano: 07 mar 2014, 12:39

waz sprawozdanie za II kw. waz różnicę miedzy wypłacona kwota na koniec II kwartału a pierwszym miesiącem III kw. i wylicz ile było świadczeń dzieląc na 620 i tak musisz zrobić następne miesiące oraz sprawozdanie za IV kw. Myśmy to przerabiały już w styczniu - dolnośląskie
~Alicja R

Napisano: 07 mar 2014, 12:46

Alicja czemu tak? ja robiłam tak że wygenerowałam dzisiaj jeszcze raz sprawozdanie za II kwartał i w II kwartale poprawiłam tak jak wyszło mi w dzisiejszym sprawozdaniu i wtedy przyrost jest właściwy a tak to robisz tylko po to żeby Pani z UW była szczęśliwa bo oni tak chcą
~ja

Napisano: 07 mar 2014, 13:33

to prosiłaś UW o cofnięcie II kwartału 2013 ?
~gosia

Napisano: 07 mar 2014, 13:56

Już nie wiem jak to poprawić. Niby się wszystko zgadza a jak coś ruszę to sypie się wszystko do końca roku. Liczę ręcznie z list ile miałam ŚP.
~anka

Napisano: 07 mar 2014, 14:00

za III kw . najprościej wykazać tylko wypłacone św. po 620 zł od lipca w A.5.1
a później w IV kw. też trzeba to poprawić
~2222

Napisano: 07 mar 2014, 16:14

tak cofnęli mi II kwartał nie było problemu?
~ja

Napisano: 07 mar 2014, 16:29

zobacz to w ujęciu miesięcznym, tam zobaczysz o co im chodzi.
~Algar

Napisano: 10 mar 2014, 11:26

też to miałam... błędy im nagle powychodziły a jakoś wcześniej przeszło
~Rencia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x