ostatnio trafiło mi sie parę rodzin z dochodami zerowymi za 2012r, różnie były zaśw. i oświadczenia ale osoby nie były zarejestrowane w pup czy w takich wypadkach bierzecie dodatkowo oświadczenia że nie pracuje ale nie jest zarej. w PUP? czy może to już nadgorliwość?
powiem tak dla mnie też ale staram się brać takie oświadczenia bo jak czytam że niektórzy biorą oświadczenia że nie wych. wspólnie z tatusiem to już sama nie wiem ( zawsze myślałam ze skoro nie ma jego w członkach to wystarczy) to powoli wpadam w paranoję i chyba też staję sie nadgorliwa
czytając wypowiedzi na forum można wpaść w nadgorliwość .. po części pewnie wynika to ze złych doświadczeń z petentami ...
ja może i stara jestem ;p
może za długo już pracuję w świadczeniach
ale czasami ma wrażenie, że ludzie w ogóle nie czytają ustawy albo czytają ją wybiórczo
wiem, wiem wiem ... nasza ustawa nie do końca jest jasna, sama nie jednokrotnie mam głupawkę ale ostatnio na forum jest dużo pytań o bardzo proste rzeczy ..
a może ja już nie pamiętam dokładnie swoich początków .. przecież dinozaury i weterani mają prawo nie pamiętać ;D ;D