poradnik za życiem dot. asystentury rodziny

Wybrane tematy:
Wzór zaświadczenia Wzory decyzji klauzulainformacyja do wniosków za życiem indywidualna praktyka lekarska-zaświadczenie dziecko żyło 2 godziny , specjalista medycyny rodzinnej
ODPOWIEDZ
Izabela K.

poradnik za życiem dot. asystentury rodziny

Post autor: Izabela K. »

Na stronie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej jest pierwsza książka z rekomendacjami dot. pracy asystenta rodziny, są w niej wytyczne zatwierdzone przez Departament Polityki Społecznej, powinny być akceptowane przez kadrę kierowniczą i realizowane przez asystentów, jest tam napisane czym asystentura jest a czym nie jest:
https://www.mpips.gov.pl/…/asystentura-r ... rekomedacj…/
Minister Bartosz Marczuk zaprosił osoby (powołał zespół roboczy) do napisania drugiej - poradnika dot. realizacji asystentury rodziny według ustawy i programu "za życiem". Ukaże się na tej samej stronie w połowie marca. Również jej treści zostaną poddane konsultacji i ocenie pracowników ministerstwa. Zwracamy na to uwagę, gdyż dowiadujemy się, że kadra kierownicza w niektórych ops poddaje w wątpliwość wytyczne z pierwszej książki, dalej zmuszając asystentów do kontrolowania środowisk i dyrektywnej metodyki pracy.
AniaR
Praktykant
Zajmuję się: Asystent rodziny
Kontakt:

Re: poradnik za życiem dot. asystentury rodziny

Post autor: AniaR »

Witam, bardzo proszę o info dokładnie gdzie można znaleźć ten poradnik na tej stronie.Przewertowałyśmy i nic.

Ania
Gość

Post autor: Gość »

Czytanie ze zrozumieniem po pierwsze!
Pisze że w połowie marca się ukaże a teraz chyba mamy LUTY!
1965

Post autor: 1965 »

znalazłam
www.mpips.gov.pl
zakładka wsparcie dla rodzin z dziećmi
następnie opieka zastepcza nad dzieckiem
w drugiej pozycji jest asystentura rodziny - rekomendacje... i tam jest plik do pobrania

https://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-r ... nizacyjne/

do Gościa - czytam ze zrozumieniem i w połowie marca ukaże się kolejny poradnik ;)
AniaR
Praktykant
Zajmuję się: Asystent rodziny
Kontakt:

Post autor: AniaR »

Dziękuje -1965 -właśnie o ten poradnik mi chodziło, super że będzie kolejny, tego się Gościu doczytałam.
Ania
ODPOWIEDZ