POSIŁEK - Księgowość

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 22 paź 2014, 11:23

W październiku przyszła interpretacja słowa "posiłek" w programie Pomoc Państwa...
Co postanowiliście jeśli macie dzieci w przedszkolach, które dostawały do tego czasu : śn., II-gie śn., obiad, podwieczorek ?
Rema

Napisano: 22 paź 2014, 11:43

My zaczęliśmy to zmieniać żeby był tylko 1 posiłek ale jest trochę bunt !
alina9

Napisano: 22 paź 2014, 11:51

U mnie decyzją dyrektora nie zmieniamy przyznanych do końca września ... od października przyznajemy jeden posiłek... Ministerstwo telefonicznie odpowiedziało, że tych z września karmić do końca roku... ale mam dylemat czy karmić i wykazywać w programie 60: 40? czy np. te dodatkowe posiłki opłacać tylko z własnych......
Rema

Napisano: 22 paź 2014, 13:06

Dodam jeszcze, że p. Mazurkiewicz na szkoleniu odpowiedział w tej sprawie, ze październik to nie jest żaden termin na zmianę tylko dlatego, że wtedy przyszło pismo. Zapytał, czemu np. nie ma to być styczeń (czyli od początku otrzymania dotacji na program). Dodał, że po reakcji wojewody na rozliczenie dotacji się przekonamy jak jest
Rema

Napisano: 22 paź 2014, 13:48

my tez do czerwca płaciliśmy całe wyżywienie w przedszkolu i zamierzamy to rozliczyć w koszcie programu
mk1

Napisano: 22 paź 2014, 14:04

... powiedział też Mazurkiewicz, ze istnieje ryzyko zwrotu dotacji ale nie ma podstawy prawnej, żeby mieli rację
Rema

Napisano: 22 paź 2014, 14:16

Do mnie ( województwo łódzkie) nie dotarła żadna interpretacja w tym zakresie, dlatego proszę o przesłanie mi jej na maila [email protected]. Z góry dziękuję.
wacek

Napisano: 22 paź 2014, 14:21

My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.
Ninka

Napisano: 22 paź 2014, 14:42

Ninka pisze:My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.

Co oznacza "z własnych" : celówkę (85214) czy program po stronie "wkładu własnego" ?
Rema

Napisano: 23 paź 2014, 8:55

Rema pisze:
Ninka pisze:My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.

Co oznacza "z własnych" : celówkę (85214) czy program po stronie "wkładu własnego" ?
Oczywiście z programu - zwiększamy wkład własny.
Ninka

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x