POSIŁEK

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
Rema

POSIŁEK

Post autor: Rema »

W październiku przyszła interpretacja słowa "posiłek" w programie Pomoc Państwa...
Co postanowiliście jeśli macie dzieci w przedszkolach, które dostawały do tego czasu : śn., II-gie śn., obiad, podwieczorek ?
alina9

Re: POSIŁEK

Post autor: alina9 »

My zaczęliśmy to zmieniać żeby był tylko 1 posiłek ale jest trochę bunt !
Rema

U mnie decyzją dyrektora nie zmieniamy przyznanych do końca września ... od października przyznajemy jeden posiłek... Ministerstwo telefonicznie odpowiedziało, że tych z września karmić do końca roku... ale mam dylemat czy karmić i wykazywać w programie 60: 40? czy np. te dodatkowe posiłki opłacać tylko z własnych......
Rema

Dodam jeszcze, że p. Mazurkiewicz na szkoleniu odpowiedział w tej sprawie, ze październik to nie jest żaden termin na zmianę tylko dlatego, że wtedy przyszło pismo. Zapytał, czemu np. nie ma to być styczeń (czyli od początku otrzymania dotacji na program). Dodał, że po reakcji wojewody na rozliczenie dotacji się przekonamy jak jest
mk1

Post autor: mk1 »

my tez do czerwca płaciliśmy całe wyżywienie w przedszkolu i zamierzamy to rozliczyć w koszcie programu
Rema

... powiedział też Mazurkiewicz, ze istnieje ryzyko zwrotu dotacji ale nie ma podstawy prawnej, żeby mieli rację
wacek

Post autor: wacek »

Do mnie ( województwo łódzkie) nie dotarła żadna interpretacja w tym zakresie, dlatego proszę o przesłanie mi jej na maila jenusia88@gmail.com. Z góry dziękuję.
Ninka

Post autor: Ninka »

My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.
Rema

Ninka pisze:My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.

Co oznacza "z własnych" : celówkę (85214) czy program po stronie "wkładu własnego" ?
Ninka

Post autor: Ninka »

Rema pisze:
Ninka pisze:My od września pozostałe 2 posiłki pokrywamy w całosci ze środków własnych.

Co oznacza "z własnych" : celówkę (85214) czy program po stronie "wkładu własnego" ?
Oczywiście z programu - zwiększamy wkład własny.
ODPOWIEDZ